Accommodatie

Okaukuejo Rest Camp

Namibië > Noord-NamibiĆ« > Etosha en omgeving > Etosha National Park - Okaukuejo > Okaukuejo Rest CampOkaukuejo is het oudste camp van Etosha en vormt het hart van de administratie en het Etosha Ecologische Instituut. Grenzend aan het camp ligt een watergat dat 's nachts zachtjes wordt verlicht zodat u kans heeft nachtelijke dieren te spotten. In het droge seizoen zit u hier overdag ook goed omdat allerlei dieren worden aangetrokken door het water.
Het camp heeft 90 bungalows, verdeeld in luxe en standaard bungalows. Er is een restaurant (buffets!) en een winkel dat een redelijk assortiment heeft. Er is zelfs een postkantoor dat geopend is van 08.30 - 13.00 en van 14.00 - 16.30 uur op weekdagen. Op zaterdag is het postkantoor open van 08.00 - 11.00. Op zondag gesloten.
Okaukuejo heeft een klein museum en een uitkijktoren. Verder is er een benzinepomp aanwezig.

Aan de zuidzijde van het park ligt Okaukuejo, het grootste restcamp binnen het park. Het ligt 16 kilometer vanaf de ingang Anderssons Gate.

Okaukuejo is het administratieve hart van Etosha en beschikt over de meeste faciliteiten. Zo is er een restaurant, een winkel met een redelijk assortiment, een bar, een groot zwembad, een speeltuin en zelfs een postkantoor dat geopend is van 08.30 - 13.00 en van 14.00 - 16.30 uur op weekdagen. Op zaterdag is het postkantoor open van 08.00 - 11.00. Op zondag gesloten.
Okaukuejo heeft een klein museum en een uitkijktoren. Verder is er een benzinepomp aanwezig.

In 2007 is Okaukuejo geheel gerestaureerd. Het camp heeft nu 90 moderne bungalows, verdeeld in standaard en luxe kamers, bush chalets, familiechalets en chalets dichtbij de drinkwaterplaats met of zonder een extra verdieping. De kamers zijn ingericht met goede bedden met dekbedden en een muskietennet. De badkamer is van alle gemakken voorzien. In de luxe kamer heeft u bovendien een kleine lounge met zitbank en een kitchenette. Buiten kunt u gebruik maken van een veranda waar barbecuemogelijkheden zijn.

Verzorging
Het verblijf in Okaukuejo in de kamers en chalets is op basis van bed en ontbijt.

Seizoenen
Het laagseizoen loopt van november 2011 tot en met mei 2012
Het hoogseizoen begint vanaf 1juni 2012 tot en met 31 oktober 2012.

Safari's
De middag- en ochtendsafari kunnen geboekt worden voor 500 N$ per persoon. De nachtsafari kost 600 N$ per persoon. Kinderen tussen 6 en 12 jaar krijgen 50% korting. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen niet mee op safari.

Prijzen
Camping p.p.p.n. N$ 100,00
Dubbelkamer p.p. (Laagseizoen) N$ 600,00
Dubbelkamer p.p. (Hoogseizoen) N$ 900,00
Dubbelkamer p.p. (Laagseizoen) N$ 650,00
Dubbelkamer p.p. (Hoogseizoen) N$ 950,00
Bush Chalet p.p. (Laagseizoen) N$ 675,00
Bush Chalet p.p. (Hoogseizoen) N$ 1.000,00
Familiekamer p.p.(Laagseizoen) N$ 700,00
Familiekamer p.p.(Hoogseizoen) N$ 1.050,00

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom. Onder 6 jaar mogen zij evenwel niet mee op de open jeep safari's die via de receptie zijn te boeken. Wel verblijven zij gratis.
Kinderen tussen 6 en 12 jaar krijgen 50% korting op zowel verblijf als entree.

Uw entree voor het Etosha Park kunt u niet bij de ingang afrekenen. Dit dient te gebeuren in ofwel Okaukuejo of Namutomi.
In 2007 is Okaukuejo geheel gerestaureerd en beschikt het camp over luxe chalets.

Vanaf Twijfelfontein
Eerst rijdt u naar Khorixas. Dit kunt u doen door de D 2612 rechtsaf te nemen en door te blijven rijden tot u de krusing met de C39 krijgt. Ga hier dan rechts. U kunt echter ook de D 2612 linksaf nemen en na circa 35 kilometer linksaf te slaan op de D 2628. Deze komt ook uit op de C 39. Blijf deze volgen tot Outjo en sla hier linksaf de C 38 op richting de Anderssons Gate. Bij de Anderssons Gate kunt u uw reservering laten zien voor de accommodatie. U moet nog wel entree betalen. Okaukuejo is zo'n 16 kilometer het park in.

Vanaf Otjiwarongo
Vanuit Otjiwarongo volgt u de C38 richting Outjo. U rijdt door Outjo en blijft de C 38 volgen op richting de Anderssons Gate. Bij de Anderssons Gate kunt u uw reservering laten zien voor de accommodatie. U moet nog wel entree betalen. Okaukuejo is zo'n 16 kilometer het park in.

Vanaf Etosha National Park - Dolomite Camp
Vanaf Dolomite naar Okaukuejo is het 180 km over smalle wegen. Houdt u er rekening mee dat de gemiddelde snelheid op 20 tot 30 km per uur ligt. U heeft een flinke dag nodig om deze route te rijden. Onderweg zijn er geen voorzieningen. Zorg voor brandstof en voldoende water en eten.


Kinderen kunnen zich vermaken op de klimrekken en het zwembad. Onder begeleiding mogen ze natuurlijk ook bij de drinkwaterplaats zitten om naar het wild te kijken.

Enkele units zijn geschikt voor rolstoelen. De units hebben geen drempels, bredere deuren en een badkamer waarin u met de rolstoel binnen kunt.

Adres:PO Box 26
Plaats:Okaukuejo
Telefoon:+264(0)67- 229 800
Fax:+264(0)67-229 852
E-mail adres:reservations@nwr.com.na
Website:www.nwr.com.na

Om deze accommodatie toe te voegen aan uw persoonlijke reiskoffer, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Namibië.
Om een pdf van deze accommodatie te downloaden, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Namibië.


Beschikbaarheid aanvragen?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Aankomstdatum:
Vertrekdatum:
Kamers:
Gewenst aantal
x 1-persoonskamer
x Dubbelkamers
x Twin-kamers
x Familiekamers
x Appartement
Geef eventuele andere kamers aan bij vragen/opmerkingen
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de accommodatie verstuurd en niet naar opreisnaarnamibie.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Namibië!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Okaukuejo is het meest zuidelijke restcamp binnen Etosha en beschikt over de meeste faciliteiten.
Hoe stel ik mijn reis samen?
Reiskoffer
PDF Downloaden
Annuleringsverzekering


Interessante links