Autohuur NamibiëIn Namibië zijn diverse autoverhuurmaatschappijen actief. Sommige bedrijven werken landelijk en hebben vestigingen op meerdere locaties, waaronder luchthavens. U vindt er de bekende namen als Avis, Herz, Budget, Europcar en Imperial. Daarnaast zijn er veel kleine en locale autoverhuurmaatschappijen waar u heel goed terecht kunt voor bijzondere auto’s of persoonlijke service. Deze verhuurmaatschappijen hebben wel een website, maar meestal geen geavanceerd boekingssyteem. Toch is het de moeite waard een aantal van hen te bekijken.

Via deze website kunt u boeken bij Avis . U kunt op 2 manieren boeken:

 1. Rechtstreeks Boeken
Avis kunt u rechtstreeks boeken via deze site. U krijgt dan de dagtarieven die over het algemeen goedkoper zijn dan de vaste tarieven. Houdt u er wel rekening mee dat de tarieven onder punt 2 (wanneer u boekt via Gemsbok Reizen) inclusief  volledige verzekering en afkoop van het eigen risisco zijn. Dit is dus inclusief Full Cover insurance, CDW, TLW en ongelimiteerde kilometers.
Klik hier om rechtstreeks uw huurauto te reserveren


 1. Boeken via Gemsbok Reizen.
 • Hieronder vindt u de vaste tarieven en voorwaarden voor boekingen via Gemsbok Reizen. De boekingskosten bedragen in dat geval € 20,00 per boeking. In het geval u de boeking zou moeten wijzigen of annuleren loopt de communicatie via Gemsbok Reizen.
 
Avis Tarieven en voorwaarden 2013

KEA Tarieven en voorwaarden 2012

Om Via Gemsbok Reizen bij Avis te boeken stuur u een mail naar: Info@gemsbok.nl
Voorwaarden
Welke maatschappij u ook kiest, het is zeer belangrijk om te kijken naar de voorwaarden waaronder u huurt. Lees altijd de kleine lettertjes! Houd er ook rekening mee dat bij elke maatschappij de voorwaarden verschillend kunnen zijn. We adviseren u heel goed te kijken naar onder meer (lijst is niet uitputtend):

1. Eigen risico
Het belangrijkste punt om op te letten, is het Eigen Risico (Excess). In principe hanteren alle maatschappijen een Eigen Risico bij schade of diefstal tijdens de verhuur van auto's. U kunt dit Eigen Risico meestal geheel of gedeeltelijk afkopen. U zult merken dat dit een substantiële verhoging van uw huurprijs per dag met zich meebrengt, maar bedenk dat u zich met deze afkoop veel zorgen kunt besparen. Bij sommige type auto's zult u overigens merken dat het eigen risico niet helemaal afgekocht kan worden. Voorbeelden zijn 4x4 huurauto's en hippe, luxe auto's. Als u een dergelijke auto huurt, blijft u meestal een Eigen Risico houden dat niet afkoopbaar is. In alle andere gevallen kunt u de volgende type Eigen Risico normaliter wel afkopen:
 1. CDW (Collision Damage Waiver) - gedeeltelijk afkoop eigen risico bij schade
 2. Door acceptatie van CDW koopt de klant het eigen risico bij schade grotendeels af en is de huurder verantwoordelijk voor een lager blijvend eigen risicobedrag als er schade aan de auto is ontstaan door vandalisme, brand of bij een ongeval. Deze dekking is vaak inclusief in de aangeboden tarieven.
 3. SUPER CDW - aanvullende afkoop eigen risico bij schade
 4. Bij Super CDW wordt het Eigen Risico bedrag bij schade geheel of gedeeltelijk afgekocht. Deze extra dekking is alleen ter plaatse aan de Avis verhuurbalie af te sluiten.
 5. TP (Theft Protection) of TLW (Theft Loss Waiver) - gedeeltelijk afkoop eigen risico bij diefstal
 6. Door acceptatie van TP koopt de klant het eigen risico bij diefstal grotendeels af en is de huurder verantwoordelijk voor lagere financiële gevolgen die ontstaan door diefstal van de hele auto of onderdelen hiervan. Deze dekking is vaak inclusief in de aangeboden tarieven.
 7. SUPER TP - aanvullende afkoop eigen risico bij diefstal
 8. Bij Super TP wordt het Eigen Risico bedrag bij diefstal van de auto geheel of gedeeltelijk afgekocht. Deze extra dekking is alleen ter plaatse aan de Avis verhuurbalie af te sluiten.
2. PAI (Personal Accident Insurance) - persoonlijke inzittenden verzekering
De huurder kan voor alle passagiers in de auto (inclusief de huurder zelf) een persoonlijke ongevallen inzittenden verzekering afsluiten. Hiermee verzekert de huurder zich van een uitkering voor medische kosten, blijvende invaliditeit of bij overlijden, als gevolg van een ongeval. De hoogte van de uitgekeerde bedragen verschilt per land.

3. Limited of unlimited kilometers: bij Limited Kilometer heeft u slechts een aantal kilometers vrij inbegrepen. Als u over dit aantal heen gaat, betaalt u bij aflevering een bepaald bedrag per kilometer. Dit bedrag kan behoorlijk oplopen.

4. Is de BTW (VAT) inbegrepen?

5. Afleverkosten
Zijn afleverkosten inbegrepen of moet u daarvoor een apart bedrag betalen?

6. One way fee
Indien u de auto inlevert op een andere plaats inlevert dan waar u deze opgehaald hebt, zult u een zogenaamde one-way fee moeten betalen. Vergewis u van de hoogte van dit bedrag.

7. Grenskosten en vergunning
Indien u de grens overgaat met één van de omliggende landen, dient u toestemming te hebben van de autoverhuurmaatschappij. U moet dit bij de reservering aanvragen en bij het ophalen van de auto raden we u aan te controleren of de juiste papieren in de auto aanwezig zijn. De douane van het land zal dit controleren. Bovendien moet u er ook zeker van zijn dat eventuele schade aan uw auto gedekt is indien u de grens passeert. Dat zal alleen zo zijn als uw verhuurmaatschappij u toestaat de grens te passeren. Voor het meenemen van de auto over de grens worden kosten in rekening gebracht. Een auto meenemen naar Mozambique en Zimbabwe is bij slechts weinig maatschappijen toegestaan. Indien u vanuit Zuid-Afrika met de auto Namibië in wilt rijden zijn hier kosten aan verbonden.

8. Bijkomende kosten
Welke bijkomende kosten zijn er nog meer, zoals een tweede chauffeur (meestal tegen extra kosten), babyzitje en dergelijke?

9. Niet meeverzekerde onderdelen
Bepaalde onderdelen van de auto kunnen buiten elke verzekeringsvorm vallen, zoals wieldoppen (hub cap), ruitenwissers, schade aan banden en schade aan de voorruit. Neem ook dit mee in uw vergelijking omdat het hier om onderdelen gaat die het snelst stuk gaan of verdwijnen. Bedenk dat u veel op gravelwegen rijdt.

10. Contractkosten

Meestal worden er contractkosten en in sommige gevallen ook administratiekosten berekend. De administratiekosten hebben vaak betrekking op het afhandelen van een schade, verlies of diefstal.

13. Uitzonderingen
Bij veel maatschappijen is het zo dat indien bij een door u zelf veroorzaakte schade een nieuwe auto geleverd moet worden (bijvoorbeeld door een aanrijding), de afleverkosten voor uw eigen rekening zijn. Tevens is het mogelijk dat de door u gehuurde autoklasse niet meer beschikbaar is, waardoor meerkosten voor een duurdere auto in rekening gebracht worden. Indien het een mankement betreft dat niet door uzelf veroorzaakt is worden deze kosten uiteraard wel vergoedt.

12. Eigen verantwoordelijkheid
Omstandigheden waarin u zelf verantwoordelijk bent voor de schade. Vaak gaat het om:
 1. Situaties waarin u zich niet als een 'goed huisvader' heeft gedragen, bijvoorbeeld:
 1. Door dronken achter het stuur plaats te nemen
 2. Op wegen te rijden waar dit niet is toegestaan
 3. Een ander de auto te laten besturen die niet op het formulier staat vermeld of is aangemeld
 4. Aan een straatrace deel te nemen
 5. Waterschade aan de onderkant van de auto (kan gebeuren indien u door het water rijdt). In regentijden kan een weg zomaar veranderen in een rivier.
 6. Zandschade, meestal veroorzaakt door zandstormen.
 7. Roekeloosheid of veronachtzaamheid tijdens het rijden en/of het niet opvolgen van verkeersregels  c.q. politie-opdrachten
 1. Veronachtzaming van de technische staat van de auto, bijvoorbeeld door verder te rijden met een lekke band waardoor ook de velg kapot gaat of door het niet tijdig controleren van water- of oliepeil.
 2. Veronachtzaming van verdere regels van de verhuurmaatschappij.
 3. Sommige maatschappijen hanteren als regel dat schade in geval van een eenzijdig ongeval niet is verzekerd. We raden u aan hier heel goed op te letten.
 4. Rijden zonder geldig rijbewijs
 5. Andere hier niet genoemde situaties die per maatschappij kunnen verschillen

Goede verzekering
Een goede verzekering is absoluut onmisbaar. Heel belangrijk is een goede reisverzekering waarbij u dan vooral op de dekking moet letten. Klik hier om meteen een reisverzekering af te sluiten.

Ongevallenverzekering
Als Europese reiziger raden we u daarom aan om een goede reisverzekering te hebben met een polis waarop een ongevallenverzekering is meeverzekerd. Ook is het aan te raden om een extra ongevallenverzekering (PAI) bij de verhuurmaatschappij van de auto af te sluiten indien dit niet standaard in de verzekering is inbegrepen. Een PAI keert een totaalbedrag voor alle inzittenden te samen uit bij letselschade. Heel hoog is het bedrag, in Nederlandse termen, meestal niet. Daarom is het ook van belang om een goede Nederlandse verzekering te hebben.

Rechtsbijstand
Daarnaast is het aan te raden om een verzekering te nemen met rechtsbijstand. Deze rechtsbijstandverzekering zorgt voor bijstand als u in een situatie verzeild raakt en waar u verhaalsbijstand of strafbijstand nodig heeft. Bij een ongeval waarin u schade moeilijk kunt verhalen of waarin u overmatig wordt aangeslagen voor schade de u heeft veroorzaakt kunt u een beroep doen op deze verzekering. Indien u een (gezins)rechtbijstand heeft, kan het zijn dat deze zaken al door u zijn geregeld. Anders raden we u met klem aan dit via uw reisverzekering te regelen. U kunt deze verzekering bij de Europeesche afsluiten.

Verhaalsbijstand: Rechtsbijstand ter zake van verhaal van schade aan verzekerde persoonlijk of aan zijn eigendommen, toegebracht door een derde dia daarvoor wettelijk aansprakelijk is.

Strafbijstand:
Rechtsbijstand in strafzaken aangespannen tegen eenverzekerde, tenzij sprake is of zou zijn van een strafbaar feit dat getuigt van opzet of criminele intentie of van een overtreding van fiscale voorschriften (waaronder douane-voorschriften).

Samengestelde reizen

Heeft u alle onderdelen van uw reis zelf geboekt bij diverse 'leveranciers'? Sluit dan bij uw annuleringsverzekering de optie van samengestelde reis af. Deze optie geeft u het recht ook andere onderdelen van uw reis te annuleren mocht één onderdeel geannuleerd worden door de leverancier en er geen alternatief beschikbaar zijn.
Stel u maakt een boeking (vanuit Nederland) voor een 4 x4 tocht door de woestijn waarvan er maar één tour is. In geval deze tour wordt geannuleerd kunt u met de dekking 'samengestelde reis' ook de andere onderdelen van uw reis annuleren (en uw reeds betaalde reisgelden retour ontvangen). De annuleringsverzekering van Europeesche biedt deze dekking.

NB: restitutie wordt verleend over de reissom. Dit is: het totaal van vooraf verschuldigde en/of betaalde bedragen voor boekingen en reserveringen van vervoer en/of verblijf. Kosten die op de plaats van bestemming zijn gemaakt, zoals voor (deel)reizen, excursies en dergelijke worden hier niet onder begrepen.

Fotogalerij

Namibië!

 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Interessante links