Excursie

Kokerboomwoud & Tuin der Goden

Namibië > Zuid-Namibië > Kalahari-Zuid > Keetmanshoop > Kokerboomwoud & Tuin der GodenHet meest interessant aan Keetmanshoop is in feite De Tuin der Goden. Deze mooie en geheimzinnige naam is gegeven aan een gebied dat vol ligt met bizarre rotsblokken (Giants Playground) en het nabijgelegen bos met kokerbomen (quivertrees). De eigenzinnige kokerboom is een belangrijke boom geweest voor de Bushman (bosjesmannen). Zij gebruikten de holle stam als koker voor hun pijlen. De kokerboom groeit eigenlijk altijd tegen of op een stuk rots. Deze rots neemt overdag de warmte van de zon op en geeft deze warmte 's nachts af aan de boom die daardoor onder constante temperaturen kan doorgroeien. De nachten kunnen namelijk verraderlijk koud zijn, met temperaturen tot of onder het vriespunt. De boom kan zeer goed tegen de droge omstandigheden en slaat het water op in haar takken en stam. Het bos is sinds 1955 een nationaal monument.
Zowel de Tuin der Goden als het kokerbos zijn gelegen op privé-land dat behoort tot de farm Gariganus van Coenie en Ingrid Nolte. U kunt hier na betaling vrij rondwandelen.

Rijdt de B1 op richting Mariëntal en ga 1 kilometer buiten de stad rechtsaf de C16 op richting Koës. Al snel krijgt u de M29. Ga hier linksaf. U krijgt het kokerboombos links na circa 12 kilometer. Voor de De Tuin der Goden gaat u rechtsaf de C17 op waarna Gian's Playground na een kilometer aan de rechterkant ligt. Toegang bedraagt N$ 20 per persoon en 20 N$ voor de auto.

Startplaats:Keetmanshoop
Contactpersoon:Coenie & Ingrid Nolte
Adres:M29
Plaats:Keetmanshoop
Telefoon:+264 (0)63
Prijs volwassenen:20,00


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarnamibie.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Namibië!


Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

De rotsblokken in de Tuin der Goden zijn zeer groot en kwetsbaar. Voorzichtigheid is geboden.