Landkaart  

Centraal Oost

Namibië > Centraal Namibië > Centraal Oost >

Flash map.
Plaatsen in "Centraal Oost": Arnhem Caves - Buitepos - D1448 - Dordabis - Gobabis - Harnas - Kuzikus Wildlife Reserve - Motsomi - Witvlei

Alles over

Centraal OostTen oosten van Windhoek richting de grens met Botswana strekt het landschap in een eindeloze vlakte uit met voornamelijk grasland en een enkele boom. Tijdens de meeste maanden overheersen bruine en gele kleuren. De hitte en hoge evaporatie veranderen het land in een droge savanne. Alleen na de regens verandert het landschap opeens in een weelderig groen.
Gobabis is de belangrijkste plaats in de regio. Het is een goede stopover langs de Trans Kalahari Highway die over 1300 km van Windhoek naar Johannesburg loopt. Gobabis ligt 110 kilometer voor de grens met Botswana. Hoewel tegenwoordig vooral de Herero-stam in Gobabis woont, is het gebied rondom de stad toch ook vooral bewoond geweest door de San. Hier en daar zijn nog locale San-groepjes over, zoals in de Corridor in het zuidoostelijke deel van de regio. Een locale San-gemeenschap heeft er een camping geopend waar overnachtingen mogelijk zijn en waar u tegelijkertijd de tradities en leefgewoontes van deze mensen kunt ervaren. Ten noordoosten van Gobabis is het Harnas Wildlife Foundation gevestigd waar verschillende roofdieren worden opgevangen en leren om zich opnieuw te redden in de natuur.

Windhoek - Gobabis: 208 km
Windhoek - Buitenpos: 318 km
Kuzikus

Plaats: Kuzikus Wildlife Reserve
Soort: Guest Farm
Beoordeling: ***
Gobabis Museum
Plaats: Gobabis
Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Saa Ta Ko Community
Plaats: Gobabis
Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
San-excursies
Plaats: Gobabis
Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend

Fotogalerij

Namibië!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

De weverijen in Dordabis, de Arnhem Grotten en de San-cultuur ten zuiden van Gobabis zijn de hoogtepunten in Centraal Oost.

Provincies

Namibië!

Interessante links