Landkaart  

Centraal Zuid

Namibië > Centraal Namibië > Centraal Zuid >

Flash map.
Plaatsen in "Centraal Zuid": Gibeon - Kalkrand - Maltahöhe - Rehoboth

Alles over

Centraal ZuidDe regio ten zuiden van Windhoek loopt geografisch langs de westelijke kant van de B1 en wordt gekenmerkt door grassavanne die zich door dalen en over plateau's heenstrekt, uitlopend in het Narnarnia Plateau. Langs de B1 ligt een aantal plaatsen zoals Rehoboth terwijl het binnenland tot het begin van de Naukluft rond de MR 37/C14. De oostelijke zijde van de B1 vanaf Rehoboth is onderverdeeld bij Kalahari-Noord. Omdat Mariëntal gezien wordt als verzorgingscentrum van diverse farms in de Kalahari, vindt u informatie over Mariëntal in de regio Kalahari Noord.

Plaatsen in Centraal Zuid
Rehoboth is de belangrijkste plaats in deze regio met haar zo kenmerkende Basters-bevolkingsgroep. De Bastergroep is een gemeenschap van eigenzinnige blanke mensen. De huidige generatie komt voort uit een groep trekboeren uit de 18e eeuw die bestond uit blanke boeren getrouwd met een Hottentot- of Namavrouw. Hun nakomelingen werden basters genoemd (bastaards zouden we nu zeggen). Hoewel de Basters zelf zeer trots zijn op hun gemengde afkomst, waren halfbloedmensen niet populair bij de VOC; de meeste boeren ontvluchtten het VOC-bewind door noordwaarts te trekken. In de 19e eeuw breidde de VOC haar grondgebied steeds verder noordwaarts uit en zagen de Basters zich genoodzaakt verder te trekken. In 1868 trok de gemeenschap onder leiding van Hermanus van Wyk de Oranje Rivier over om in 1871 bij Rehoboth een plaats te stichten.

Windhoek - Rehoboth: 85 km
Rehoboth - Solitaire: 265 km
Lake Oanob
Plaats: Rehoboth
Soort: Musea
Prijs volwassenen: 10,00
Prijs kinderen: 10,00
Rehoboth Museum
Plaats: Rehoboth
Soort: Musea
Prijs volwassenen: 5,00
Prijs kinderen: 5,00
Rehoboth warmwaterbronnen
Plaats: Rehoboth
Soort: Onbekend
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend

Fotogalerij

Namibië!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

De regio Centraal Zuid beslaat de westelijke zijde van de B1 met plaatsen als Rehoboth en Kalkrand. Mariëntal is onderverdeeld in de streek Kalahari Noord.

Provincies

Namibië!

Interessante links