Landkaart  

Noord van Windhoek

Namibië > Centraal Namibië > Noord van Windhoek >

Flash map.
Plaatsen in "Noord van Windhoek": Okahandja - Windhoek D1463

Alles over

Noord van WindhoekVanuit Windhoek leidt de B1 noordwaarts richting Okahandja, op 71 km van Windhoek. Het rustige stadje is hard op weg om als nieuwe woonplaats te dienen voor Windhoekers die wat meer rust verkiezen. De weg tussen Windhoek en Okahandja begint daarom tekenen van filevorming te vertonen tijdens spitsuren. De snelweg is voor een deel 4-baans, maar wordt nog voor Okahandja versmald tot een 2-baansweg. In Okahandja bevindt zich het bestuur van de Herero-bevolking, daarnaar toe verdreven vanuit Windhoek door het geweld van Jonker Afrikaner rond 1840. Jonker Afrikaner wilde evenwel de macht over de Herero behouden en viel met zijn legermacht in 1850 de stam in de toen nog kleine nederzettiing aan. Hij bleef zelfs wonen in Okahandja en is daar in 1954 overleden. De stichter van Windhoek ligt daarom in Okahandja begraven.
Eigenlijk heeft Okahandja een redelijk aantal historische gebouwen, maar jammer genoeg wordt daar voor het openbare leven nog weinig mee gedaan. Het stadje heeft zelfs geen museum. Voor de toeristen zijn er wel twee souvenirsmarktjes die veel bezoekers trekken.
Landschappelijk is het gebied vooral aantrekkelijk als u zoekt naar een prettig verblijf op een guestfarm. In de heuvels tussen Windhoek en Okahandja en op de savannevlaktes die zich oostwaarts strekken, zijn vooral grote commerciële veeboederijen gevestigd. Zuid van Okahandja ligt het populaire Gross Barmen Resort met warmwaterbronnen. Een populaire spot voor Namibiërs.

Windhoek - Okahandja: 71 km

Fotogalerij

Namibië!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Namibië!

Interessante links