Landkaart  

Namib & Sossusvlei

Namibië > Namib Desert > Namib & Sossusvlei >

Flash map.
Plaatsen in "Namib & Sossusvlei": Duwisib Castle - Kulala Wilderness Reserve - NamibRand Nature Reserve - Sesriem - Sossusvlei

Alles over

Namib & SossusvleiDe meest beroemde foto's van Namibië komen ongetwijfeld uit de Sossusvlei. De beelden met de intens rode en gele duinen en scherpe lijnen zijn een bron van inspiratie voor elke fotograaf. De Sossusvlei maakt deel uit van de Namib-Naukluft, de oudste woestijn van de wereld grenzend aan de Atlantische Oceaan vanaf Swakopmund & Walvisbay zuidwaarts tot bij Lüderitz. Het wordt gezegd dat deze woestijn al zo'n 80 miljoen jaar een droog tot zeer droog klimaat heeft. Het park heeft een oppervlakte van 50.000 km2 en behoort daarmee tot de grootste nationale parken in Afrika.
Sossuslvlei is bereikbaar via Sesriem, waar de toegang van het nationale park ligt. Vanaf de ingang rijdt u nog 60 kilometer over een asfaltweg waarna u met een 2WD niet verder kunt. Vanaf hier moet u een 4WD hebben om de laatste 5 kilometer af te legggen. Behalve de Sossusvleiduin zijn ook de zoutpannen en Duin 45 beroemde bezienwaardigheden.
Vlakbij de ingang van Sesriem ligt de Sesriem Canyon, een mooie zandstenen canyon die meestal droog staat en waar u dus doorheen kunt lopen. De naam Sesriem is gegeven door Afrikaner Boeren die hier met hun ossen kwamen om water te putten. Als er water in de canyon stond, gebruikten ze daarvoor emmers waarvoor een lang touw nodig was om de emmer in de canyon te krijgen. Als alternatief voor touw werden meestal de leidsels (riemen) van het ossentuig gebruikt waarvan er zes nodig waren.
Beroemd - vooral om de appeltaart - is Solitaire, een gehucht op 83 km van Sesriem. De Nederlander Ton van der Lee opende hier een winkeltje en begon met de verkoop van de taart. Later schreef hij een boek over zijn tijd in Solitaire.

Accommodatie in de Namib
Overnachten in de Namib is altijd iets om over na te denken. Bij de ingang, tegenover het kantoor van Sesriem, staat Sossusvlei Lodge die natuurlijk erg handig is gelegen. Achter de lodge ligt de campingplaats van het nationale park. In het park zelf heeft Namibian Wildlife Resort (NWR) sinds einde 2007 een luxe restcamp geopend met het voordeel dat u ook na zonsondergang in het park bent en geen rekening hoeft te houden met de tijden van het hek.
Alle overige accommodatie ligt verder weg, maar voor Namibische begrippen is ook Solitaire in dit geval nog dichtbij (83 km). Eigenlijk is alle accommodatie in een straal van 100 km gericht op excursies naar en in de Sossusvlei.

Naar Walvis Bay
De C 14 tussen Sesriem en Walvis Bay is voor Namibische begrippen een veel gebruikte weg. U komt er regelmatig auto's tegen. De gravelweg wordt goed onderhouden, maar hier en daar ligt het gravel losjes op de weg. Vooral op gedeeltes waar de weg bochterig wordt of waar u over een heuveltop moet rijden, raden we u echt aan om voorzichtig te zijn. U zult merken dat de weg bovenaan soms net even een andere draai neemt dan u had ingeschat. In combinatie met los gravel kan dit fatale gevolgen hebben.

Sesriem - Solitaire: 83 km
Sesriem - Sossusvlei: 60 km (asfalt, 2WD mogelijk) en 5 km (zand, alleen 4WD)
Sesriem - Swakopmund: 378 km
Duwisib Castle

Plaats: Duwisib Castle
Soort: Campings
Beoordeling: onbekend
Sesriem Camping Site

Plaats: Sesriem
Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: onbekend
Sossus Dune Lodge

Plaats: Sesriem
Soort: Lodge
Beoordeling: onbekend

Fotogalerij

Namibië!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

De Sossusvlei is absoluut een hoogtepunt. De afstand tussen de ingang bij Sesriem tot de duinen is 60 km over asfalt. Voor de laatste 5 kilometer heeft u een 4WD nodig. Er zijn locale touroperators die de transfer kunnen verzorgen. Vergeet niet om een hoed, zonnebrand en veel water mee te nemen. Zelfs in de winter wordt het hier makkelijk 40 graden. Combineer de Sossusvlei met Twijfelfontein en Etosha en omgeving.

Provincies

Namibië!

Interessante links