Alles over  

Solitaire

Namibië > Namib Desert > Naukluft > Solitaire >Het meest bekende gehucht van de Namib-Naukluft is zonder twijfel Solitaire. Ooit was het plaatsje deel van een Toyota-advertentiecampagne en daarna thema en titel van het boek 'Solitaire'. Door de Nederlandse schrijver Ton van der Lee is het gehucht internationaal bekend geworden. Schrijver Ton van der Lee zocht eenzaamheid en vergetelheid in de Namib-woestijn, bivakkeerde er een jaar lang tussen het niets maar besloot toch om er een restaurant te beginnen. "Als ik het niet had gedaan, zou iemand anders er wel mee zijn begonnen", motiveerde hij zijn besluit. Zijn Hollandse appeltaart is er legendarisch geworden en is nog altijd te koop nu de schrijver zelf vertrokken is. Hij vond Solitaire te druk. Na hem werd de appeltaart gebakken door Moose, de officieuze 'burgemeester' van Solitaire. Moose - zijn echte naam was Percy Cross - is overleden in januari 2014.

Solitaire heeft een drukbezochte benzinepomp met restaurant en winkel evenals een motel, Solitaire Country Lodge, dat een goede thuisbasis voor de toeristenbussen is geworden. Solitaire is natuurlijk een goede overnachtingsplaats voor bezoeken aan de Naukluft of de Sossusvlei. De ingang bij Sesriem ligt maar 83 kilometer vanaf Solitaire. Het park is open van zonsopgang tot zonsondergang. Vanaf Sesriem naar Sossusvlei Sossusvlei is de afstand 65 km over een asfaltweg.

Passenroute
Vanuit Solitaire kunt u een leuke dagrit maken over de Remhoogte en Spreetshoogtepas. Rijdt hiervoor over de C14 zuidwaarts richting Maltahöhe, ga bij Ababis linksaf de D 1261 op en bij Nauchas weer links terug naar Solitaire. Op de Spreetshoogtepas zijn verschillende plaatsen waar u kunt stoppen.
Naar Walvis Bay
De C 14 tussen Solitaire en Walvis Bay is voor Namibische begrippen een veel gebruikte weg. U komt er regelmatig auto's tegen. De gravelweg wordt goed onderhouden, maar hier en daar ligt het gravel losjes op de weg. Vooral op gedeeltes waar de weg bochterig wordt of waar u over een heuveltop moet rijden, raden we u echt aan om voorzichtig te zijn. U zult merken dat de weg bovenaan soms net even een andere draai neemt dan u had ingeschat. In combinatie met los gravel kan dit fatale gevolgen hebben.

Solitaire - Swakopmund: 248
Solitaire - Aus: 411
Solitaire - Kulala Wilderness Reserve: 110

Fotogalerij

Namibië!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Solitaire is vooral beroemd geworden door de appeltaart van Ton van der Lee, een Nederlander die jaren in Solitaire woonde,een winkeltje opende waar hij appeltaart verkocht en er vervolgens een boek over schreef. Vanaf Solitaire bent u in 83 kilometer bij Sesriem, de toegang tot de Sossusvlei. Ook naar Swakopmund is het een prettig overbrugbare afstand van 295 km. De weg over ondermeer de Kuiseb Pass is mooi, maar voorzichtigheid is wel geboden.

Provincies

Namibië!