Landkaart  

Noord-Namibië

Namibië > Noord-Namibië >

Flash map.
Streken in "Noord-Namibië": Erongo Regio - Etosha en omgeving - Otjiwarongo Regio - Owamboland - Triangle

Alles over

Noord-NamibiëHet hart van de provincie Noord-Namibië wordt gevormd door hetEtosha National Park. Het overvloedige wild in het nationale park is het absoluut waard om noordwaarts te reizen. Zebra's aan de rand van zinderende zoutvlaktes, gemsbokspiesen onder de schaduw van mopanebomen en meters hoogspringende springbokken met op de achtergrond de altijd aanwezige leeuw en luipaard maken safari's in Etosha tot een hoogtepunt van elke reis door Namibië.
Rondom het nationale park zijn in de loop der jaren steeds meer privé wildreservaten ontstaan waar het niet is toegestaan met eigen auto safari te rijden, maar u meegenomen wordt op begeleide jeep- of wandelsafari's en uitgebreide toelichting krijgt bij het gevonden wild. In de meeste wildparken komen ook de grote roofdieren voor en wordt u bovendien goed verzorgd in luxe lodges.
Ook bekend om het wild is de streek Otjiwarongo. Het Waterberg Plateau onder de rook van die stadje is een verrassend groen plateau waar veel dieren naartoe getrokken worden. Zelf rijden is niet toegestaan. Gamedrives op het plateau zijn mogelijk; deze kunt u bij de receptie boeken. Otjiwarango is hard bezig zich te profileren als cheetahstreek van het land. Ten zuiden van de stad ligt Okonjima, het meest bekende opvangreservaat in Namibië van cheetahs. In het voetspoor van deze pioniers hebben ook andere farms conservation projecten opgezet.
Ietwat vergeten is de streek Erongo. Onterecht overigens, want het landschap is hier mooi en afwisselend. Nog onbekend en weinig toeristisch is Owamboland in het verre noorden. Het vaak droge land is een mengelmoes van traditioneel levende stammen met Angolese-Portugese invloeden. Het levensritme wordt bepaald door de waterstand in de zogenaamde oshanas - zijtakken van de vele, meest droogstaande, rivieren die zorgen voor het water dat nodig is voor de bevloeiing van de akkers. Het water is afkomstig van de hoogvlaktes van Angola.

Fotogalerij

Namibië!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Higlights in Noord-Namibië Etosha National Park Waterberg Plateau Cheetah Opvang Otjiwarongo Bezoek de Himba in Kaokoland

Provincies

Namibië!

Interessante links