Landkaart  

Triangle

Namibië > Noord-Namibië > Triangle >

Flash map.
Plaatsen in "Triangle": Grootfontein - Otavi - Tsintsabis - Tsumeb

Alles over

TriangleDe triangel is een gebied dat wordt gevormd door landbouwgrond tussen Tsumeb, Otavi
en Grootfontein ten oosten van het Etosha Game Reserve. Tsumeb is verder bekend geworden door mijnbouw; mineralen spelen in dit gebied dus ook een belangrijke rol. Tenslotte is dit het meest noordelijke gebied waar u de Duitse invloeden treft. Noordelijk vanaf de Triangel zijn het meer de Engelse invloeden die zijn overgebleven.

Tussen Etosha en Tsumeb liggen de meren Otjikoto en Guinas. Beide meren zijn peilloos diep, al weet men tegenwoordig dat er wel een bodem aanwezig is. In het meer zijn veel wapens en munitie terug gevonden die door de Duitsers in het meer zijn gegooid om te voorkomen dat de Zuid-Afrikanen het in handen konden krijgen.
Tussen Tsumeb & Otavi (3 kilometer buiten Tsumeb) ligt het Khorab Memorial: een gedenkteken dat herinnert aan de overgave van de Duitse troepen aan Zuid-Afrika op 9 july 1915.
Tussen Tsumeb en Grootfontein ligt de Hoba Meteoriet, 's werelds zwaarste metallurgische meteoriet merendeels bestaande uit ijzer (80%) en nikkel. Het gevaarte weegt circa 50 ton! In 1955 is de meteoriet tot nationaal monument verklaard. Het is dagelijks geopend. Op de parkeerplaats is een kleine kiosk met souvenirs en frisdrank.
Tussen de Hoba Meteroriet & Grootfontein op de D 2859 kunt u een kijkje nemen op de struisvogelfarm Straussenfarm. Telefoon: 067 883 130. Er worden goede lunches geserveerd en verder kunt u er natuurlijk terecht voor een rondleiding en struisvogelproducten.
De Drageon's Breath Cave & Lake is een ondergronds meer op de farm Hariseb. Het is niet open voor bezoekers, al kan dat in de toekomst wel gaan gebeuren. Het water van het meer is kristalhelder, drinkbaar en is 60 meter diep.

Fotogalerij

Namibië!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Namibië!

Interessante links