Alles over  

Khaudum Game Park

Namibië > Noord-Oost Namibië > Bushmanland > Khaudum Game Park >Thema's: Duurzaam, Meet the locals, Natuur, Safari

Lage duinen, acaciabomen en - struiken afgewisseld met open savanne: het Khaudum Game Park biedt een speciale ervaring voor mensen die avontuur en verlatenheid zoeken. Het park is alleen toegankelijk voor 4WD-voertuigen en bovendien moet u in een convooi rijden van minimaal 2 voertuigen. Bij het kantoor aan de ingang van het park kan een vergunning verkregen worden om het park in te gaan. In totaal heeft Khaudum 9 campings die tot nu toe lastig te boeken en te vinden waren. Vanaf eind april 2011 zal een renovatie van de campings klaar zijn. De campings zijn dan voorzien van zowel warm als koud stromend water en toiletten. Er komt geen elektriciteit. De twee campings Kaudum en Sikereti zullen in de loop van 2011 omgebouwd worden tot luxe bushcamps waar een All Inclusive verblijf mogelijk is.
Hoewel u in Khaudum niet zulke grote troepen wild zult treffen als in bijvoorbeeld Etosha biedt Khaudum weer een heel eigen ervaring. De roanantilope komt bijvoorbeeld veel voor in dit park. Ook is dit het enige Namibische park waar wilde honden leven. Bovendien groeit de leeuwenstand en is de kans op het zien van dit machtige dier groter dan ooit.

Goede voorbereiding
Een tocht naar Khaudum moet gedegen worden voorbereid. Er is vanaf Grootfontein geen brandstof te krijgen en u moet voldoende jerrycans brandstof en water meenemen. Het is gelukkig ook mogelijk om dagtochten te maken naar Khaudum; deze worden georganiseerd door de eigenaren van Nhoma Camp. Overnachtingen zijn dan in Nyae Nyae Conservancy.

Khaudum Game Park - Tsumkwe: 55 km (4WD)
Khaudum Game Park - Rundu: 167 km (waarvan 55 km over zand)

Khaudum Park is sinds mei 2013 tijdelijk gesloten. Op 21 juni 2013 is het park weer opengesteld.

Fotogalerij

Namibië!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Khaudum Game Park is alleen bereikbaar met 4WD. In het park leven olifanten, leeuwen, luipaarden, cheetah, wilde honden, kudu, zebra, roanantilope. U moet zelf water, voedsel en brandstof meenemen.

Provincies

Namibië!