Alles over  

Mahango Game Park

Namibië > Noord-Oost Namibië > Caprivi > Mahango Game Park >Het Mahango Game Reserve strekt zich uit langs de Kavango Rivier tegen de Botswaanse grens zuidelijk van de Popa Falls. Graslanden wisselen moerasachtige gebieden af terwijl er diverse soorten bomen staan als acacia, de Zambezi teak en de Kalahari Apple-leaf.
Door het park loopt één rondweg die natuurlijk ook langs de rivier gaat. Deze is in de meeste maanden met een gewone auto te rijden, maar in de regenperiode is een 4WD aan te bevelen. U vindt langs de route twee picknickplaatsen die beide dichtbij de rivier liggen, de Grote Baoab & Kwetche. Dieper in het park loopt nog een 4 x 4 route door de duinen van 29 kilometer die alleen door 4WD voertuigen gereden kan worden. Bij slecht weer raden wij u deze route af. Neemt u ruim de tijd voor deze route van 29 kilometer. Omdat de route de duinen in leidt, zult u hier niet zoveel wild treffen. Het meeste wild, zeker in de droge periode, houdt zich op bij de rivierbedding. Troepen olifanten, kudu, impala en buffel worden regelmatig gezien terwijl ook leeuwen en wilde honden geregelde bezoekers zijn. Hoewel de ervaringen met Mahango door bezoekers divers zijn, wordt de reputatie van de wildstand in het park jaarlijks beter, vooral in de maanden vanaf april wanneer de Kavango Rivier breder en breder wordt om haar water af te voeren naar de Okavango Delta. Houdt er rekening mee dat het watersysteem in deze streek niet zozeer reageert op regenval als wel op de waterafvoer van de langzaamstromende Kavango Rivier. Het water doet er enkele maanden over om van het hooggebergte in Angola - dat als opvangbekken dient van het regenwater - naar de Delta in Botswana uit te waaieren.
Mahango is alleen toegankelijk voor dagjesmensen. U kunt hier terecht tussen zonsopgang en zonsondergang. Bij de ingang betaalt u een kleine entree. Verblijf kunt u vinden rondom Popa Falls">Popa Falls.

Als u meerdere dagen bij Popa Falls blijft, is een uitstapje naar Tsodilo Hills in Botswana beslist een aanrader. Deze heilige heuvels zijn bedekt met talloze rotstekeningen, aangebracht door groepjes San die eeuwenlang deze Kalahari-flank als woongebied hadden.

Mahango Game Park - Kongola: 240 km
Mahango Game Park - Rundu: 210
Mahango Game Park - Tsodilo Hills: 85

Alarmnummers in Rundu
  • Politie; 10111
  • Ambulance: 066 - 265 500

Fotogalerij

Namibië!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Het Mahango Game Park is één van de interessantste wildparken in de Caprivi. Vooral in het droge seizoen worden in het park veel olifanten, antilopes en in het kielzog regelmatig leeuwen en hyena's gezien. Het wildpark is alleen open tussen zonsopgang en zonsondergang. Er is geen accommodatie binnen het park.

Provincies

Namibië!