Alles over  

Popa Falls

Namibië > Noord-Oost Namibië > Caprivi > Popa Falls >Tussen Rundu en de Kwando-delta komt u niet zo heel veel tegen. De belangrijkste attractie vormen de Popa Falls en het Mahango National Park. De afslag naar de Popa Falls krijgt u ongeveer 190 kilometer buiten Rundu bij het plaatsje Divundu. De Okavango Rivier buigt hier zuidwaarts richting Botswana via een aantal watervallen bij Popa. Verwacht geen spectaculaire waterverplaatsing zoals bij de Victoria Falls. De Popa Falls moet u meer zien als zogenaamde 'rapids'; stroomversnellingen. Tijdens hoog water in het regenseizoen zijn de stroomversnellingen zelfs moeilijk te zien omdat ze als het ware onder water komen te staan. Vanaf hier begint de rivier zich te vertakken tot het beroemde kanalenstelsel dat de Okavango Delta vormt.

Mahango Game Reserve
Mahango Game Reserve strekt zich uit langs de Kavango Rivier tegen de Botswaanse grens. Graslanden wisselen moerasachtige gebieden af terwijl er diverse soorten bomen staan als acacia, de Zambezi teak en de Kalahari Apple-leaf. Door het park loopt één rondweg die natuurlijk ook langs de rivier gaat. Deze is in de meeste maanden met een gewone auto te rijden, maar in de regenperiode is een 4WD aan te bevelen. U vindt langs de route twee picknickplaatsen die beide dichtbij de rivier liggen, de Grote Baoab & Kwetche. Dieper in het park loopt nog een 4 x 4 route door de duinen van 29 kilometer die alleen door 4WD voertuigen gereden kan worden. Bij slecht weer raden wij u deze route af. Neemt u ruim de tijd voor deze route van 29 kilometer. Omdat de route de duinen in leidt, zult u hier niet zoveel wild treffen. Het meeste wild, zeker in de droge periode, houdt zich op bij de rivierbedding. Troepen olifanten, kudu, impala en buffel worden regelmatig gezien terwijl ook leeuwen en wilde honden geregelde bezoekers zijn. Hoewel de ervaringen met Mahango door bezoekers divers zijn, wordt de reputatie van de wildstand in het park jaarlijks beter.
Mahango is alleen toegankelijk voor dagjesmensen. U kunt hier terecht tussen zonsopgang en zonsondergang. Bij de ingang betaalt u een kleine entree.

De Popa Falls liggen ten zuiden van de Divundu Bridge. Om hier te komen neemt u op de B8 de afslag naar Mahango Game Park en Botswana (34 kilometer). Deze weg staat aangegeven. Na 3,5 kilometer krijgt u het nationale park aan uw linkerhand. Overigens vindt u op dit stukje aan de B8 ook een benzinestation. Vanaf hier tot Kongola is er geen andere pomp.
Als u meerdere dagen bij Popa Falls blijft, is een uitstapje naar Tsodilo Hills in Botswana beslist een aanrader. Deze heilige heuvels zijn bedekt met talloze rotstekeningen, aangebracht door groepjes San die eeuwenlang deze Kalahari-flank als woongebied hadden.

Popa Falls - Kongola: 230 km
Popa Falls - Rundu: 210 km
Popa Falls - Tsodilo Hills: 105 km (deels over gravel)
Popa Falls Restcamp

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: onbekend

Fotogalerij

Namibië!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Het Mahango National Park nabij de Popa Falls is bekend om de grote troepen olifanten die in het droge seizoen de moerasgronden van het park komen opzoeken. Verder ziet u hier vooral buffel, sabelantilope en tsessebe. U kunt hier zelf safari rijden.

Provincies

Namibië!