Landkaart  

Noord-West Namibië

Namibië > Noord-West Namibië >

Flash map.
Streken in "Noord-West Namibië": Damaraland-Noord - Damaraland-Zuid - Kaokoland - Skeleton Coast

Alles over

Noord-West NamibiëDe provincie Noord-West Namibië is een provincie voor doorzetters. Dat begint al dichtbij Swakopmund. Ten noorden van het stadje begint de Skeleton Coast - een gebied voor geharde mensen. 's Ochtends hangt de mist dik en urenlang over de kustlijn. Als de zon doorkomt, blijft het niet zelden koud en onaangenaam, maar iets verderop in het binnenland kan het al snel een stuk warmer zijn. De kust ligt letterlijk ingeklemd tussen de ijzige Atlantische Oceaan en de bloedhete woestijn.
De kust is vooral bekend om de vele schepen die zijn vergaan, waarvan ondermeer bij Cape Cross tussen de vele zeehonden een gedenkteken is te zien, terwijl overleven in het binnenland eeuwig en altijd een strijd met drinkwater betekent. Er is nauwelijks water of voedsel. Alleen in de beddingen van de meestal droge rivieren stroomt het water diep ondergronds. De oevers kunnen daarom sporen van vegetatie dragen waar vooral troepen dieren op afkomen, zoals gemsbokken, springbokken en kudu. Maar ook de woestijnolifant en woestijnneushoorns trekken in dit deel van Namibië rond. In beide gevallen zijn het soorten die zich op bijzondere wijze aan de droge omstandigheden hebben aangepast. Excursies in Damaraland Noord en Damaraland Zuid hebben vaak een zoektocht naar deze olifanten en/of neushoorns tot doel. De belangrijkste attractie is zonder twijfel Twijfelfontein, een gebied vol rotstekeningen in een prachtige rode zandstenen natuur.
Nog noordelijker ligt het land van de Himba, Kaokoland. Het is een meer dan bijzondere belevenis om deze mensen met hun rode klei ingesmeerde lichamen te bezoeken.

Fotogalerij

Namibië!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Higlights in Noord-West Namibië Twijfelfontein Brandberg Opuwo Laatste nieuws februari 2009: zowel de C39 als C43 zijn deels weggespoeld door de regens. U kunt deze wegen alleen met een 4WD rijden.

Provincies

Namibië!

Interessante links