Alles over  

Epupa Falls

Namibië > Noord-West Namibië > Kaokoland > Epupa Falls >De Epupa Falls worden gevormd door een serie watervallen over een lengte van 1,5 km waarbij het water gemiddeld 60 meter naar beneden valt. De watervallen liggen in de Kunene Rivier in het westelijke deel van Kaokoveld. Die ligging geeft direct het unieke van de watervallen aan. Het Kaokoland is droog, heel erg droog. Te midden van die droogte is er opeens die hoeveelheid neerstortend water. Droogte en water vormen de grote contrasten bij Epupa Falls.
Rondom de rivier is het overigens wel groen en weelderig begroeid. De Kunene Rivier heeft gedurende het hele jaar water en zorgt daardoor voor een vruchtbare vegetatie. De rivier heeft daardoor een grote aantrekkingskracht. Op dieren vanwege het drinkwater, op de locale bevolking die de rivier als badkamer, waskamer en zwembad gebruikt en op de bezoekers die ofwel genieten van het uitzicht ofwel per raft de rivier afzakken.

Opuwo - Epupa: 243 km
Ruacana - Epupa: 184 km
Epupa Camp

Soort: Safari Lodge & Luxe Tenten
Beoordeling: onbekend

Fotogalerij

Namibië!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Vanaf Opuwo is het ongeveer 3 uur rijden naar Epupa Falls. Hoewel de gravelweg breed is en in redelijke conditie is het aan te raden de route per 4WD te rijden.

Provincies

Namibië!