Alles over  

Aussenkehr

Namibië > Zuid-Namibië > Fish River Canyon Regio > Aussenkehr >De Oranjerivier is de machtige levensader waaraan Aussenkehr ligt. Niet meer dan een klein gehucht vindt u hier in een prachtig landschap gedomineerd door de kleuren van de woestijn en gevoed door het water van de Oranjerivier. Aussenkehr ligt zo'n 25 kilometer stroomafwaarts vanaf Noordoewer en is bereikbaar via een goede gravelweg. Door het blauw van de rivier en de heuvels met rood, geel en groen heeft de streek een mooie natuur. Op de rivier is het overigens mogelijk om kanotochten te houden.
Rondom Aussenkehr liggen enkele farms die tafeldruiven kweken. In de jaren '80 ontdekte de Servische immigrant Dusan Vasiljevic dat de druiven in deze regio 2 weken eerder rijp waren dan elders op het zuidelijk halfrond zodat hij al vanaf november tafeldruiven kon exporteren naar Europa. In 1988 kocht hij de farm Aussenkehr met 100.000 hectare om er drie jaar later 1000 ton tafeldruiven van te oogsten. Inmiddels zijn er meerdere farms ontstaan rondom Aussenkehr en is de productie opgevoerd tot 12.000 ton druiven per jaar. Ook dadels, mango en luzern groeien goed rondom dit deel van de Oranjerivier.
Rondom Aussenkehr liggen diverse gehuchten met locale stammen. Hoewel dit deel van Namibië overwegend een Nama-bevolking heeft, komen de bewoners van deze locale dorpen uit het noorden van Namibië of zelfs uit Zuid-Angola. In het gebied worden regelmatig wilde paarden gezien.

Vanaf Aussenkehr is het mogelijk om een speciale route naar Fish River Canyon te rijden. U volgt de C 13 richting Rosh Pinah. U komt nu voorbij Norothsama Resort. Na circa 10 kilometer voorbij Norotshama gaat u rechtsaf op een T-splitsing. Na een aantal kilometer krijgt u een soort Y-splitsing, hier gaat u rechtsaf c.q. houdt u rechts aan. Na circa 30 kilometer gaat u linksaf de R 316 op (net na een wildrooster). Bij deze afslag staat 4x4 Rosh Pinah aangegeven. U gaat opnieuw 20 kilometer rechtdoor. Hier krijgt u de aansluiting met de C10. Ga links voor Ais Ais, maar rechts voor Fish River Canyon. Na 12 kilometer gaat u linksaf de C37 op.

In Aussenkehr is geen benzinepomp. Hiervoor moet u in Noordoewer of Ai-Ais zijn.

Fotogalerij

Namibië!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Vanaf Aussenkehr is het mogelijk een alternatieve route te rijden naar de Fish River Canyon. Vooral de combinatie van rivier en woestijnlandschap geeft mooie vergezichten.

Provincies

Namibië!