Alles over  

Canyon Nature Park

Namibië > Zuid-Namibië > Fish River Canyon Regio > Canyon Nature Park >Het Canyon Nature Park ligt aan de westelijke rand van de Fish River Canyon en maakt deel uit van de Canyon Rim. In feite vormt het Canyon Nature Park het zuidelijke deel van de Canyon Rim. De Rim vormt het einde van een plateau. Omdat het niet de officiële rand is van de Canyon, wordt deze 25 km-lange rand Canyon Rim genoemd. Het zicht vanaf de Rim is fantastisch. Het is zelfs mogelijk om op een mooie dag het Fish River Main Viewpoint aan de overzijde van de Canyon te zien.
Houdt u er rekening mee dat het vanaf de Canyon Rim een lange rit is als u naar het Fish River Canyon Viewpoint wilt aan de oostelijke zijde (bij Hobas Campsite) wilt rijden. U moet ofwel via Seeheim of, als u over een 4 x4 beschikt, via Rosh Pinah en Ai-Ais rijden. Een verblijf aan deze zijde van de Canyon levert evenwel een geheel eigen ervaring op die voldoende alternatieven geeft. Vooral op het plateau biedt de omgeving een hele andere natuur dan aan de rand van de Canyon. Het plateau heeft een meer uitgebreide flora en fauna dan de Canyon waardoor safari's aantrekkelijk worden. Gemsbok, springbok en kudu leven naast troepen zebra, kudu en gnoes.

Excursies vanaf de lodges aan de westzijde van de Canyon zijn het beste te boeken via de lodges. De excursies gaan per 4 x4 naar de Canyon Rim en laten u de mooiste uitkijkpunten op de Fish River Canyon beleven. Enkele excursies (1 tot 2-daagse excursies) worden gecombineerd met korte of langere wandeltochten in bepaalde delen van de Fish River Canyon.

Naar Ai-Ais met 4x4
Ai-Ais is vanaf het Canyon Nature Park bereikbaar via Rosh Pinah indien u met een 4 x4 rijdt. Met een 4 x 2 auto dient u via de B4, Seeheim en C12 (richting Grünau/Hobas) te rijden.

Canyon Nature Park - Keetmanshoop: 170 km
Canyon Nature Park - Windhoek: 670 km
Canyon Nature Park - Luderitz: 300 km
Canyon Nature Park - Seeheim: 112 km

Fotogalerij

Namibië!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Afdalen in de Canyon De lodges die op de Canyon Rim en in het Canyon Nature Park liggen, ten westen van de Fish River Canyon, organiseren diverse 4 x4 excursies waarbij beperkt afgedaald kan worden in de Canyon. Aan de oostzijde van de Fish River Canyon is de kloof alleen te betreden indien u geboekt staat op de 5-daagse Fish River Canyon Hike tussen Hobas en Ai-Ais. Bij Ai-Ais is het wel mogelijk de Canyon in te lopen, maar dit is het einde van de kloof.

Provincies

Namibië!