Alles over  

Fish River Main Viewpoint

Namibië > Zuid-Namibië > Fish River Canyon Regio > Fish River Main Viewpoint >



Halverwege de Canyon, 80 kilometer noordwaarts van het zuidelijke Ai-Ais, kronkelt de rivier bij Hell's Bend in een aantal scherpe bochten door de kloof. Hier ligt een aantal uitkijkpunten die bereikbaar zijn voor publiek, zoals Main Viewpoint en Hiker's Viewpoint. Beide uitkijkpunten zijn bereikbaar via Hobas Campsite (zie routes). Bij Main Viewpoint is rondom het uitkijkpunt een picknickplaats gemaakt met, toiletten, tafels en enkele braaiplaatsen. Vanaf de picknickplaats kijkt u in westelijke richting naar de Canyon. Vooral in de ochtenden is het zicht helder. Het is overigens niet toegestaan om in de canyon af te dalen. Dit is alleen deelnemers aan de Fish River Canyon Hiking Trail toegestaan. De wandeltocht duurt 5 dagen, is alleen geopend tussen 1 mei en 15 september en moet vooraf besproken worden bij NWR.

Uitkijkpunten over de Canyon
Bij Hobas Campsite gaat u linksaf. Het eerste uitkijkpunt ligt 10 kilometer verder. U dient bij Hobas (of eventueel al bij Ai-Ais) entree te betalen. De prijzen in 2008 liggen op 80 N$ per volwassene, voor kinderen tot 12 is toegangsprijs 50% en 20 N$ per personenauto.
Het eerste uitkijkpunt dat u tegenkomt is Main Viewpoint met picknicktafels, barbecues en toiletten. Te voet kunt u vanaf hier in 3 kilometer Hiker's Viewpoint bereiken. Dit uitkijkpunt vormt het startpunt van de 5-daagse Fish River Canyon Wandeltocht. Deze tocht moet vooraf geboekt worden bij NWR en is alleen open tussen 1 mei en 15 september.
Vanaf Hobas Campsite loopt tenslotte nog een pad naar Sulphur Springs Viewpoint, een derde uitkijkpunt. Vanaf de camping volgt u 15 kilometer lang een gravelweg langs de canyon. Onder normale omstandigheden (droog weer) kan dit pad met een gewone auto gereden worden. Vanaf Sulphur Springs loopt het pad nog door, maar dit is alleen per 4 x 4 bereikbaar en dient vooraf bij NWR aangevraagd te worden. Bij Sulphur Springs loopt een steil pad de canyon in; toegang is echter verboden. Alleen wandelaars op de Fish River Canyon wandeltocht mogen de Canyon betreden.

Fish River Canyon - Noordoewer: 230 kilometer
Fish River Canyon - Keetmanshoop: 140 kilometer
Fish River Canyon - Grünau: 79 kilometer
Hobas Campsite

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: onbekend

Fotogalerij

Namibië!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Handig om te weten:
  • De uitkijkpunten over de Canyon zijn alleen bereikbaar vanaf Hobas Campsite. Vanaf hier is het nog 10 kilometer naar het dichtstbijzijnde uitkijkpunt
  • Het restcamp Ai-Ais vormt het zuidelijke punt van de canyon. In het noorden is de canyon toegankelijk vanaf Hobas Campsite. Dit betekent dat het meest noordelijke deel niet toegankelijk is.
  • Het is niet toegestaan om in de Canyon te wandelen, tenzij u een reservering heeft voor de 5-daagse wandeltocht, te boeken via NWR.
  • Vanwege de warmte is de 5-daagse Fish River Canyon Hike alleen open tussen 1 mei en 15 september
  • Diverse activiteiten zoals begeleide wandeltochten en vluchten over de canyon, zijn beschikbaar vanuit de lodges rondom de Canyon, zoals Gondwana Road House of Village en het restcamp Ai-Ais.

Provincies

Namibië!