Alles over  

Gondwana Cañon Park

Namibië > Zuid-Namibië > Fish River Canyon Regio > Gondwana Cañon Park >Op ca. 20 km ten oosten van de Fish River Canyon ligt sinds 1996 het Gondwana Cañon Park. Jarenlang werd dit droge land (regenval is minder dan 100 mm per jaar!) gebruikt voor het houden van schapen. Met het oprichten van het Gondwana Cañon Park is een begin gemaakt met het teruggeven van circa 100 000 hectare grond aan de natuur. De oorspronkelijke flora en fauna keert langzaam terug. Kudu, gemsbokken, meer dan 5000 springbokken en struisvogels vormen nu een gezonde populatie die zich vrijelijk kan bewegen en waarvoor watervoorzieningen zijn getroffen. In het reservaat ziet u verder o.a. hartebeest, struisvogels en zebra's.
Het park heeft een oppervlakte van 1120 km² waarop drie lodges zijn gebouwd die elk circa 20 kilometer verwijderd liggen van het Main Viewpoint nabij Hobas Camping. De lodges hebben elk hun eigen sfeer en luxe. Vanuit de lodges worden diverse activiteiten georganiseerd zoals wandeltochten, paardrijritten in het Gondwana Canon Park of een begeleide excursie naar de uitkijkpunten van de Fish River Canyon. In het verleden waren vluchten per cessna over de Canyon ook mogelijk, maar sinds juni 2008 zijn de vluchten tijdelijk gestopt vanwege een tekort aan piloten. De activiteiten kunnen alleen door de deelnemers zelf rechtstreeks bij de receptie van de lodge geboekt worden.

Uitkijkpunten over de Canyon
De Fish River Canyon beschikt slechts over enkele uitkijkpunten die alle halverwege de kloof liggen bereikbaar vanaf Hobas Restcamp Afhankelijk van de lodge waar u bent ingeboekt, verblijft u 20 tot 27 kilometer vanaf Hobas Campsite. Bij Hobas Campsite gaat u linksaf (komend van Canon Lodge) of rechtsaf (komend van Canon Roadhouse). Het eerste uitkijkpunt ligt 10 kilometer verder. U dient bij Hobas (of eventueel al bij Ai-Ais) entree te betalen. De prijzen in 2008 liggen op 80 N$ per volwassene, voor kinderen tot 16 is toegang gratis en 20 N$ per personenauto.
Het eerste uitkijkpunt dat u tegenkomt is Main Viewpoint met picknicktafels, barbecues en toiletten. Te voet kunt u vanaf hier in 3 kilometer Hiker's Viewpoint bereiken. Dit uitkijkpunt vormt het startpunt van de 5-daagse Fish River Canyon Wandeltocht. Deze tocht moet vooraf geboekt worden bij NWR en is alleen open tussen 1 mei en 15 september.
Vanaf Hobas Campsite loopt tenslotte nog een pad naar Sulphur Springs Viewpoint, een derde uitkijkpunt. Vanaf de camping volgt u 15 kilometer lang een gravelweg langs de canyon. Onder normale omstandigheden (droog weer) kan dit pad met een gewone auto gereden worden. Vanaf Sulphur Springs loopt het pad nog door, maar dit is alleen per 4 x 4 bereikbaar en dient vooraf bij NWR aangevraagd te worden. Bij Sulphur Springs loopt een steil pad de canyon in; toegang is echter verboden. Alleen wandelaars op de Fish River Canyon wandeltocht mogen de Canyon betreden.

Gondwana - Noordoewer: 230 kilometer
Gondwana - Keetmanshoop: 140 kilometer
Gondwana - Grünau: 79 kilometer
Gondwana Canon Lodge

Soort: Lokaal
U kunt hier terecht voor: Lunch

Fotogalerij

Namibië!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Handig om te weten:
  • De uitkijkpunten over de Canyon zijn alleen bereikbaar vanaf Hobas Campsite. Vanaf hier is het nog 10 kilometer naar het dichtstbijzijnde uitkijkpunt
  • De drie lodges van Gondwana Canon Park liggen respectievelijk 20 tot 26 kilometer van Hobas Campsite.
  • Het is niet toegestaan om in de Canyon te wandelen, tenzij u een reservering heeft voor de 5-daagse wandeltocht, te boeken via NWR.
  • Vanwege de warmte is de 5-daagse Fish River Canyon Hike alleen open tussen 1 mei en 15 september
  • Vanuit de lodges zijn diverse activiteiten te boeken zoals paardrijden, wandeltochten en jeeptochten. Deze excursies vinden plaats in het Gondwana Canon Park.

Provincies

Namibië!