Alles over  

Noordoewer

Namibië > Zuid-Namibië > Fish River Canyon Regio > Noordoewer >Noordoewer vormt de grens tussen Zuid-afrika en Namibië aan de noordelijke kant van de Oranjerivier. Het plaatsje heeft haar naam dan ook aan haar noordelijke ligging te danken.
De grensovergang is 24 uur per dag geopend. Aan de Namibische kant, bij Noordoewer, zijn twee benzinestations gevestigd. Het eerstvolgende benzinestation is in Springbok (Zuid-Afrika), Ai-Ais (tijdelijk gesloten tot 1 oktober 2008) of Grünau. U dient een grenstol te betalen van circa 150 N$ voor een auto en 80 N$ voor een trailer.

Vanaf Noordoewer is het mogelijk om een speciale route naar Fish River Canyon te rijden. U volgt de C 13 via Aussenkehr richting Rosh Pinah. U komt nu voorbij Norothsama Resort. Na circa 10 kilometer voorbij Norotshama gaat u rechtsaf op een T-splitsing. Hier staat zowel Rosh Pinah als Ai-Ais aangegeven. Blijf nu de borden Ai-Ais volgen tot de aansluiting met de C10. Ga links voor Ais Ais, maar rechts voor Fish River Canyon. Voor Fish River Canyon Mainviewpoint gaat u nNa 12 kilometer linksaf de C37 op. Deze route

Noordoewer - Kaapstad: 714 kilometer
Noordoewer - Springbok: 118 kilometer
Noordoewer - Fish River Canyon: 230 kilometer
Noordoewer - Rosh Pinah: 155 km

Fotogalerij

Namibië!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Het is niet toegestaan om hout mee te nemen vanuit Namibië naar Zuid-Afrika. Uw verhuurmaatschappij moet toestemming hebben gegeven voor een zogenaamde Cross Border. Aan de grens betaalt u een Border Fee ter waarde van circa 150 N$ of Rand.

Provincies

Namibië!