ReisverzekeringenReis - en AnnuleringsverzekeringenKlik hier om een verzekering af te sluiten.

Voor het afsluiten van verzekeringen werken wij samen met de Europeesche Verzekeringen. Via deze website kunt u een de volgende verzekeringen afsluiten:
 1. een aflopende reisverzekering
 2. een aflopende annuleringsverzekering
 3. een doorlopende reisverzekering - met of zonder doorlopende annuleringsdekking
 4. een doorlopende annuleringsverzekering
 5. Lang-op-reis verzekering

Samengestelde reisdekking
Europeesche Verzekeringen biedt als enige maatschappij de 'samengestelde reisdekking' af op een annuleringsverzekering. Als u zelf uw reis samenstelt en de verschillende onderdelen zoals vluchten, autohuur, verblijf en excursies, zelf en apart boekt, is het verstandig om deze uitbreiding af te sluiten.

Nog meer voordeel
Daarnaast biedt Europeesche nog een aantal specifieke voordelen ten opzichte van andere reis- en annuleringsverzekeringen zoals de mogelijkheid tot uitbreiding van de annuleringsverzekering met niet-zakelijke waarnemers (een vriend of vriendin, of uw huisdier), rechtsbijstanddekking te nemen en de mogelijkheid om via een topdekking uw bagage zonder eigen risico te verzekerenen. De mogelijkheid om samengestelde reizen te verzekeren hebben we hierboven al genoemd - absoluut noodzakelijk als u uw ticket en reis apart boekt.
Bij Europeesche zijn kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd worden, en het eigen risico op schade (logies, geneeskundige kosten en dergelijke) wordt maar eenmalig per reis per polis in rekening gebracht. Tenslotte: u kunt bij Europeesche uw doorlopende verzekering opzeggen tot de dag van prolongatie. Ontvangt u dus de verleningingsfactuur en wilt u de polis niet verlengen? Dat kan: een telefoontje of het opsturen van het opzegkaartje naar Europeesche is dan voldoende.

Hulp bij het afsluiten van verzekeringen
Kijk onder de diverse producten op de volgende tabbladen om de brochures en voorwaarden van Europeesche te downladen. In de folders staan alle prijzen vermeld. U kunt vervolgens direct naar de site van Europeesche gaan en uw verzekering afsluiten.
Heeft u een vraag of bent u niet zeker of u een bepaalde categorie wel of niet moet meeverzekeren? U kunt ons altijd bellen en om advies vragen: 073 - 599 7283. Mailen kan ook: info@gemsbok.nl
Hieronder vindt u meer informatie over de betreffende verzekeringen.

 1. Aflopende reisverzekering
Lekker vakantie vieren of een mooie reis maken, dat doet u voor uw plezier. Mocht er onverhoopt toch iets vervelends gebeuren, dan bent u met deze verzekering uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Europeesche zorgt dat u er nooit alleen voor staat. De Europeesche Hulplijn staat dag en nacht voor u klaar om u in uw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd. Ook schade aan logiesverblijven is standaard gedekt. U kunt de verzekering uitbreiden met onder andere dekkingen voor bijvoorbeeld bagage, hoge geneeskundige kosten in het buitenland, ongevallen en hulp voor uw vervoermiddel. De meest complete bescherming heeft u met een Topdekking.
 1. Aflopende annuleringsverzekering
Door omstandigheden kunt u gedwongen worden om niet aan een geboekte reis of vakantie te beginnen. Ook als u al vertrokken bent, kunnen er redenen zijn om de reis voortijdig af te breken. Met de Annuleringsverzekering van de Europeesche bent u goed verzekerd tegen deze kosten.

Standaard wordt bij annulering vóór vertrek de volledige reissom vergoed. Moet de reis voortijdig worden afgebroken, dan worden de niet gebruikte reisdagen vergoed. U krijgt ook een vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging langer dan 8 uur. Kiest u voor Garantie-Annulering dan wordt bij het afbreken van de reis in veel gevallen de hele reissom vergoed.
 1. Doorlopende Reisverzekering

Ga rustig op reis met de Doorlopende Reisverzekering van de Europeesche. Bij problemen wordt u direct geholpen. Het hele jaar door, waar u ook bent. De doorlopende reisverzekering kunt u afsluiten met een doorlopende annuleringsdekking. Bij de Europeesche kunt u kiezen voor een annuleringsdekking tot € 3.500 per persoon per reis.
 1. Doorlopende annuleringsverzekering
De doorlopende reisverzekering is uit te breiden met een doorlopende annulering. Hiermee bent u het hele jaar verzekerd tegen kosten die ontstaan wanneer uw reis onverwacht niet door kan gaan of moet worden afgebroken. Kiest u voor de Garantie-Annulering, dan wordt de volledige reissom ook vergoed wanneer u slechts een deel van de vakantie heeft moeten missen. Standaard is uw reis verzekerd tot € 1.500 per persoon. Is dit niet voldoende, dan kunt u ook kiezen voor een verzekerd bedrag van € 3.500,00.
 1. Lang op Reis - Verzekering
Wie voor lange tijd naar het buitenland gaat, wil bij pech of problemen kunnen rekenen op hulp. Dat geldt voor stagiairs, backpackers en au-pairs. Of voor ouders die eens flink de tijd nemen om hun geëmigreerde kinderen te bezoeken. En voor elke andere wereldreiziger, globetrotter of avonturier. Een gewone reisverzekering is meestal geldig voor een vrij beperkte reisduur. Als u langer op reis bent en er gebeurt onverhoopt iets vervelends, dan bent u met de Lang-op-Reisverzekering van de Europeesche uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. De Europeesche is namelijk al jaren de nummer één reisverzekeraar en recreatiespecialist bij uitstek.

De Europeesche zorgt dat u er nooit alleen voor staat. Tijdens uw reis of verblijf wordt u, indien nodig, directgeholpen. Van begin tot eind kunt u 24 uur per dag rekenen op uitstekende (telefonische) hulp in uw eigen taal.

De Europeesche Hulplijn: +31 (0)20 65 15 777
* Eén nummer voor hulp bij pech, ongevallen, ziekenhuisopnamen en calamiteiten
* Dag en nacht bereikbaar
* Professionele ondersteuning door alarmcentrale SOS International
* Wereldwijde en professionele hulp in uw eigen taal
* Geeft advies bij eenvoudige medische klachten en over eventueel medicijngebruik en vertelt of u er verstandig aan doet een arts te bezoeken
* Kent de beste artsen en hulpdiensten in de buurt van uw vakantieadres

Klik hier om een verzekering af te sluiten.


Aflopende Reisverzekering

Polisvoorwaarden aflopende reisverzekeringKlik hier om een verzekering af te sluiten.


UITLEG PREMIE- EN DEKKINGSOVERZICHT


Wie is verzekerd?
De Aflopende Reisverzekering van de Europeesche hoort thuis in de bagage van iedereen die een reis gaat maken of een tijdje op vakantie gaat.

Waarom deze verzekering?
Lekker vakantie vieren of een mooie reis maken, dat doet u voor uw plezier. Mocht er onverhoopt toch iets vervelends gebeuren, dan bent u met deze verzekering uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Europeesche zorgt dat u er nooit alleen voor staat. De Europeesche Hulplijn staat dag en nacht voor u klaar om u in uw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd. Ook schade aan logiesverblijven is standaard gedekt. U kunt de verzekering uitbreiden met onder andere dekkingen voor bijvoorbeeld bagage, hoge geneeskundige kosten in het buitenland, ongevallen en hulp voor uw vervoermiddel. De meest complete bescherming heeft u met een Topdekking.

Wat wordt er uitgekeerd?

Persoonlijke hulpverlening en buitengewone kosten worden altijd tegen kostprijs vergoed. Kijk voor meer informatie over de verzekerde bedragen op www.europeesche.nl of informeer bij uw tussenpersoon of reisbureau.

Belangrijke voordelen:
 • Onmisbare verzekering voor uw reis of vakantie
 • Wereldwijde hulp, 24 uur per dag
 • Gunstige premie
 • Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd. Bovendien: als uw polis al loopt op het moment dat al uw kinderen jonger zijn dan 5, blijft Europeesche uw kinderen ook gratis meeverzekeren zolang ze inwonend zijn (tot 27 jaar)
 • Snelle uitkering bij schade
 • Mogelijkheid tot uibreiding met rechtsbijstand
Scherpe premie
De premie is afhankelijk van verschillende factoren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor werelddekking of alleen voor dekking in Europa. Ook de uitbreidingen die u kiest zijn bepalend voor het uiteindelijke premiebedrag. Bereken uw premie op www.europeesche.nl of informeer bij uw tussenpersoon of reisbureau.

Waarom Europeesche Verzekeringen?
De Europeesche is de specialist in reis- en recreatieverzekeringen. Bij ons bent u uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie en een bijzonder goede dekking. Uitbreidingen zoals rechtsbijstand, recreatiedekking Nederland en mogelijkheid tot topdekking zijn specifieke voordelen van Europeesche ten opzichte van andere reisverzekeringen.

Europeesche Verzekeringen is onderdeel van Fortis.


BASISDEKKING AFLOPENDE REISVERZEKERING

Personenhulpverlening
U gaat op vakantie om te genieten. Gaat er toch iets mis dan kunt u wereldwijd, dag en nacht bellen met de Europeesche Hulplijn (+ 31 (0)20 65 15 777). Onze medewerkers kunnen u - in het Nederlands - met medisch advies terzijde staan. Ze kennen bovendien de weg naar de juiste artsen of ziekenhuizen in de omgeving van uw vakantieadres. Ook voor hulp bij pech of een ongeval staat de Europeesche Hulplijn voor u klaar.

Bagage

Met deze dekking hoeft u zich geen zorgen te maken over wat u meeneemt op reis. Uw bagage is meeverzekerd tot een bedrag van € 3.000,-. Voor bagage niet ouder dan 1 jaar wordt de volledige nieuwwaarde uitgekeerd.

Buitengewone kosten
U moet door onvoorziene omstandigheden extra kosten maken. Bijvoorbeeld extra reis- of verblijfkosten door een ernstige ziekte. Bij de Aflopende reisverzekering zijn deze kosten standaard meeverzekerd.

Telecommunicatiekosten
Door een situatie moet u veel overleggen of mailen met de Europeesche Hulplijn. De extra kosten zoals telefoonkosten worden in dat geval vergoed. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken.

Schade logiesverblijven
Het kan zomaar gebeuren dat er door een ongelukje schade ontstaat aan de hotelkamer of het appartement waarin u verblijft. Gelukkig zijn dergelijke schaden meeverzekerd.

Geneeskundige kosten
Met deze uitbreiding weet u zeker dat alle geneeskundige kosten gedekt zijn. Een deel van de geneeskundige kosten in het buitenland is al gedekt door uw zorgverzekering. Echter, in sommige gevallen is die dekking niet voldoende. In een aantal landen kan de zorg 2 tot 10 x hoger uitvallen dan in Nederland. Uw eigen verzekering vergoedt meestal op basis van de Nederlandse kosten. Geneeskundige kosten meeverzekeren is in feite noodzakelijk.


UITBREIDINGEN AFLOPENDE REISVERZEKERING

Ongevallen

U moet er natuurlijk niet aan denken dat het gebeurt, maar het risico van een ongeluk kunt u natuurlijk niet helemaal uitsluiten. Mocht een ongeluk leiden tot blijvende invaliditeit, dan volgt er een uitkering. Zo ook bij overlijden.

(Winter)sport
In de basisdekking is bijna iedere sport standaard verzekerd, wanneer deze tijdens de vakantie incidenteel wordt beoefend. Langlaufen, duiken, schaatsen en sleeën door kinderen tot 14 jaar zijn altijd verzekerd. Staat een vakantie echter geheel in het teken van (winter)sport, zoals een skivakantie, dan is deze uitbreiding noodzakelijk. Hij dekt o.a. de kosten als u van een berg gehaald moet worden door de reddingsdiensten en van een eventueel noodzakelijke repatriëring. Onder (winter)sport vallen bijvoorbeeld ook bergsport, verschillende water- en luchtsporten en overige sporten zoals vechtsporten, rugby, wielerwedstrijden en wedstrijden te paard.
Als u kiest voor een doorlopende verzekering, adviseren wij u om deze dekking standaard mee te verzekeren. Zo kunt u het ook niet vergeten mocht u opeens toch een actieve vakantie houden.

Rechtsbijstand
Bij deze uitbreiding worden de kosten die u moet maken voor juridisch advies of begeleiding vergoed. Binnen Europa tegen kostprijs, daarbuiten tot een vast maximum bedrag (€ 5.000,- per gebeurtenis, alleen bij werelddekking). Denk bijvoorbeeld aan een aanrijding met blikschade waarbij u onterecht schuldig wordt geacht. In zulke gevallen staat DAS u bij.

Geld
Geld is tegen verlies en diefstal verzekerd tot een vast maximum bedrag (€ 500,- per reis per polis). Vermelde geldopnames op uw bankafschriften vormen het bewijs.

Hulp & Huur vervoermiddel
Deze uitbreiding is alleen van toepassing voor vakanties met uw eigen auto en geldig in Europa, Egypte, Israël, Libanon, Marokko, Syrië, Tunesië en Turkije. Als u in Zuidelijk Afrika een auto huurt is uw verzekering bij de huur inbegrepen. Voor deze reizen hoeft u hulp & huur dus niet af te sluiten. Bent u doorlopend verzekerd, dan raden wij u deze optie wel aan zodat u bij een autovakantie geen IRK meer hoeft aan te schaffen.

Extra Sportuitrusting
U neemt een kostbare sportuitrusting mee naar uw vakantiebestemming, zoals een dure golfset of een surfplank. Dan kunt u het verzekerde bedrag voor uw bagage uitbreiden met € 2.500,-.

Topdekking
Naast alle hierboven genoemde uitbreidingen kunt u er ook voor kiezen om u op topniveau te verzekeren tegen onvoorziene uitgaven. Met de Topdekking krijgt u - naast de uitbreidingen van uw keuze - echt de meest complete reisverzekering die u zich kunt wensen.

Zo kunt u rekenen op:
* Hoger verzekerd bedrag voor uw bagage (€ 5.000,-)
* Vergoeding bagage tegen nieuwwaarde tot 2 jaar
* Hoger verzekerd bedrag telecommunicatiekosten (€ 150,-)
* Hoger verzekerd bedrag schade logiesverblijven (€ 500,-)
* Geneeskundige kosten voor huisdieren meeverzekerd (tot € 300,-)Klik hier om een verzekering af te sluiten.


Aflopende annuleringsverzekering

Polisvoorwaarden aflopende annuleringsverzekeringKlik hier om een verzekering af te sluiten.


UITLEG PREMIE- EN DEKKINGSOVERZICHT

Door omstandigheden kunt u gedwongen worden om niet aan een geboekte reis of vakantie te beginnen. Ook als u al vertrokken bent, kunnen er redenen zijn om de reis voortijdig af te breken. Met de Annuleringsverzekering van de Europeesche bent u goed verzekerd tegen deze kosten. Standaard wordt bij annulering vóór vertrek de volledige reissom vergoed. Moet de reis voortijdig worden afgebroken, dan worden de niet gebruikte reisdagen vergoed. U krijgt ook een vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging langer dan 8 uur. Kiest u voor Garantie-Annulering dan wordt bij het afbreken van de reis de hele reissom vergoed.

Scherpe premie

De premie bedraagt slechts 5,5% van de reissom. Voor de Garantie-Annulering bedraagt de premie 6%. Bij de uitbreiding Waarnemer betaalt u 1% extra per waarnemer. En voor de optie Samengestelde reis wordt eveneens 1% extra premie berekend. Bereken de premie op www.europeesche.nl of informeer bij uw tussenpersoon of reisbureau.

Basisdekking Aflopende Annuleringsverzekering
De Aflopende Annuleringsverzekering van de Europeesche is een uiterst complete verzekering. Sommige annuleringsverzekeringen gelden slechts tot aan het moment van vertrek. Deze annuleringsverzekering blijft ook van kracht als u al bent gearriveerd op de plaats van bestemming. Wanneer u uw vakantie noodgedwongen moet afbreken, worden de gemiste vakantiedagen ook vergoed! Verder zijn ook de financiële gevolgen van vertrek- of aankomstvertraging gedekt.

Garantieannulering
Met de Garantie-Annulering gaan we nog een stap verder. Mocht u gedwongen zijn uw vakantie af te breken, dan wordt de hele reissom vergoed. Ook als u maar een deel van de vakantie mist! Dat is een prettige extra zekerheid.

Uitbreidingen

De basisdekking bij de Annuleringsverzekeringen van de Europeesche is al heel compleet. Tóch zijn er nog diverse uitbreidingen en aanpassingen van uw polis mogelijk. Zo kunt u met nog minder zorgen kunt genieten van uw vakantie.

Uitbreiding Waarnemer
Aan het thuisfront kunnen zich vervelende ontwikkelingen voordoen binnen uw familie. U weet dat u uw reis met een gerust hart kunt annuleren. Daarvoor bent u met de annuleringsverzekering van de Europeesche immers van alle zekerheid voorzien. Maar wat als er iets gebeurt buiten de familiekring, waardoor uw vakantie in gevaar komt?

Bijvoorbeeld met:

* Degene die op uw huis en huisdieren past
* Degene die uw zaken waarneemt tijdens uw vakantie
* Een vriend of vriendin die plotseling ernstig ziek wordt

Ook dan biedt de Europeesche een oplossing. Voor slechts 1% extra premie per waarnemer kunt u iedereen meeverzekeren die u een reden zou kunnen geven vroegtijdig naar huis terug te gaan.
Met de uitbreiding Waarnemer kunt u bijvoorbeeld uw compagnon of oppas meeverzekeren, maar ook uw huisdier kunt u als waarnemer opgeven. De waarnemerclausule bij Europeesche gaat dus veel verder dan een zakelijke waarnemer. U ontvangt dan een vergoeding als u moet terugkeren omdat er iets met deze persoon gebeurd is.

Uitbreiding samengestelde reis
Steeds meer mensen vinden het aantrekkelijk hun eigen vakantie samen te stellen uit losse onderdelen. Bijvoorbeeld een afzonderlijk ticket, vervoer en accommodatie. Het uitvallen van één of meer van deze onderdelen geeft geen recht om dan de totale reis te annuleren. Dit risico is wel extra te verzekeren door middel van de uitbreiding Samengestelde reis. Mocht een van de los geboekte onderdelen van uw vakantiereis dan uitvallen, waardoor u de hele reis moet annuleren, dan worden de annuleringskosten van alle onderdelen (behalve het onderdeel dat uitvalt) vergoed.
Voor deze uitbreiding betaalt u slechts 1% extra premie. Europeesche is de enige maatschappij die deze mogelijkheid biedt.

Dus nog even in het kort:

 • Vergoeding van annuleringskosten
 • Vergoeding van niet gebruikte reisdagen
 • Vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging
 • Garantie-Annulering: nog ruimere dekking! (6 %)

Annuleringsverzekering is maatwerk

Er zijn allerlei redenen denkbaar waarom u een reis wilt kunnen annuleren. Stel: u boekt een reis voor een buitenlands concert van uw favoriete artiest. Voor uw vertrek blijkt dat het concert onverwacht niet doorgaat. Of u wordt opgeroepen voor dat tweede sollicitatiegesprek dat dan nét in uw vakantie valt en niet kan worden verzet. Beide redenen om uw reis af te blazen of uit te stellen. Ook voor dit maatwerk kunt u bij de Europeesche terecht.Klik hier om een verzekering af te sluiten.


Doorlopende reisverzekering

Polisvoorwaarden doorlopende reisverzekeringKlik hier om een verzekering af te sluiten.


UITLEG PREMIE- EN DEKKINGSOVERZICHT
Ga rustig op reis met de Doorlopende Reisverzekering van de Europeesche. Bij problemen wordt u direct geholpen. Het hele jaar door, waar u ook bent. De doorlopende reisverzekering kunt u ook afsluiten met een doorlopende annuleringsdekking. Bij de Europeesche kunt u kiezen voor een annuleringsdekking tot € 3.500 per persoon per reis.

Waarom deze verzekering?

Lekker vakantie vieren of een mooie reis maken, dat doet u voor uw plezier. Mocht er onverhoopt toch iets vervelends gebeuren, dan bent u met deze verzekering uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Europeesche zorgt dat u er nooit alleen voor staat. De Europeesche Hulplijn staat dag en nacht voor u klaar om u in uw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd. Ook schade aan logiesverblijven is standaard gedekt. U kunt de verzekering uitbreiden met onder andere dekkingen voor bijvoorbeeld bagage, hoge geneeskundige kosten in het buitenland, ongevallen en hulp voor uw vervoermiddel. De meest complete bescherming heeft u met een Topdekking.

Uitbreiding Doorlopende Annulering

De doorlopende reisverzekering is uit te breiden met een doorlopende annulering. Hiermee bent u het hele jaar verzekerd tegen kosten die ontstaan wanneer uw reis onverwacht niet door kan gaan of moet worden afgebroken. Kiest u voor de Garantie-Annulering, dan wordt de volledige reissom ook vergoed wanneer u slechts een deel van de vakantie heeft moeten missen. Standaard is uw reis verzekerd tot € 1.500 per persoon. Is dit niet voldoende, dan kunt u ook kiezen voor een verzekerd bedrag van € 3.500,00. Kijk hier voor meer informatie over de doorlopende annuleringsverzekering.

Uitbreiding Samengestelde Reis en Waarnemer
Zorgt u zelf voor uw ticket, plaatselijk vervoer, excursies en accommodatie (eventueel aangevuld met een deelpakket via een touroperator), dan bestaat uw reis uit verschillende onderdelen. Het uitvallen van een van de onderdelen geeft in dat geval geen recht om de hele reis te annuleren. Met de uitbreiding Samengestelde reis is dit probleem opgelost. De annuleringskosten van alle onderdelen (behalve het onderdeel dat uitvalt) worden dan vergoed. Europeesche biedt als enige verzekeringsmaatschappij deze mogelijkheid. Sluit deze verzekering af en voorkom onaangename verrassingen. Als er iets gebeurt met een goede vriend of vriendin in Nederland of bijvoorbeeld met de persoon die op uw huis past, dan kan dat een reden zijn om uw vakantie af te breken. Deze mogelijkheid kunt u met de uitbreiding 'Waarnemer' meeverzekeren.

Wat wordt er uitgekeerd?
Persoonlijke hulpverlening en buitengewone kosten worden altijd tegen kostprijs vergoed. Kijk voor meer informatie over de verzekerde bedragen op www.europeesche.nl of informeer bij Gemsbok Reizen, 073 – 599 7283.

Belangrijke voordelen:
* Onmisbare verzekering voor uw reis of vakantie
* Wereldwijde hulp, 24 uur per dag
* Gunstige premie
* Snelle uitkering bij schade

Scherpe premie
De premie is afhankelijk van verschillende factoren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor werelddekking of alleen voor dekking in Europa. Ook de uitbreidingen die u kiest zijn bepalend voor het uiteindelijke premiebedrag. Bereken uw premie op www.europeesche.nl of informeer bij uw tussenpersoon of reisbureau.

Waarom Europeesche Verzekeringen?
De Europeesche is de specialist in reis- en recreatieverzekeringen. Bij ons bent u uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie. Europeesche Verzekeringen is onderdeel van Fortis.

BASISDEKKING DOORLOPENDE REISVERZEKERING


Personenhulpverlening
U gaat op vakantie om te genieten. Gaat er toch iets mis dan kunt u wereldwijd, dag en nacht bellen met de Europeesche Hulplijn (+ 31 (0)20 65 15 777). Onze medewerkers kunnen u - in het Nederlands - met medisch advies terzijde staan. Ze kennen bovendien de weg naar de juiste artsen of ziekenhuizen in de omgeving van uw vakantieadres. Ook voor hulp bij pech of een ongeval staat de Europeesche Hulplijn voor u klaar.

Buitengewone kosten
U moet door onvoorziene omstandigheden extra kosten maken. Bijvoorbeeld extra reis- of verblijfkosten door een ernstige ziekte. Bij de Aflopende reisverzekering zijn deze kosten standaard meeverzekerd.

Telecommunicatiekosten
Door een situatie moet u veel overleggen of mailen met de Europeesche Hulplijn. De extra kosten zoals telefoonkosten worden in dat geval vergoed. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken.

Schade logiesverblijven
Het kan zomaar gebeuren dat er door een ongelukje schade ontstaat aan de hotelkamer of het appartement waarin u verblijft. Gelukkig zijn dergelijke schaden meeverzekerd.
Uitbreidingen Doorlopende Reisverzekering

Bagage
Met deze dekking hoeft u zich geen zorgen te maken over wat u meeneemt op reis. Uw bagage is meeverzekerd tot een bedrag van € 3.000,-. Voor bagage niet ouder dan 1 jaar wordt de volledige nieuwwaarde uitgekeerd.

Geneeskundige kosten
Met deze uitbreiding weet u zeker dat alle geneeskundige kosten gedekt zijn. Een deel van de geneeskundige kosten in het buitenland is al gedekt door uw zorgverzekering. Echter, in sommige gevallen is die dekking niet voldoende. De kans bestaat dat de geneeskundige kosten in het buitenland meer dan twee keer hoger kunnen zijn dan in Nederland.

Ongevallen
U moet er natuurlijk niet aan denken dat het gebeurt, maar het risico van een ongeluk kunt u natuurlijk niet helemaal uitsluiten. Mocht een ongeluk leiden tot blijvende invaliditeit, dan volgt er een uitkering. Zo ook bij overlijden.

(Winter)sport
In de basisdekking is bijna iedere sport standaard verzekerd, wanneer deze tijdens de vakantie incidenteel wordt beoefend. Langlaufen, duiken, schaatsen en sleeën door kinderen tot 14 jaar zijn altijd verzekerd. Staat een vakantie echter geheel in het teken van (winter)sport, zoals een skivakantie, dan is deze uitbreiding noodzakelijk. Hij dekt o.a. de kosten als u van een berg gehaald moet worden door de reddingsdiensten en van een eventueel noodzakelijke repatriëring. Onder (winter)sport vallen bijvoorbeeld ook bergsport, verschillende water- en luchtsporten en overige sporten zoals vechtsporten, rugby, wielerwedstrijden en wedstrijden te paard.

Rechtsbijstand
Bij deze uitbreiding worden de kosten die u moet maken voor juridisch advies of begeleiding vergoed. Binnen Europa tegen kostprijs, daarbuiten tot een vast maximum bedrag (€ 5.000,- per gebeurtenis, alleen bij werelddekking). Een rechtsbijstand kan uitstekend van pas komen als u in een vervelende situatie terecht komt waarbij u ter plaatse juridische bijstand nodig heeft.

Geld
Geld is tegen verlies en diefstal verzekerd tot een vast maximum bedrag (€ 500,- per reis per polis).

Hulp & Huur vervoermiddel
Deze uitbreiding is alleen van toepassing voor vakanties met uw eigen auto en geldig in Europa, Egypte, Israël, Libanon, Marokko, Syrië, Tunesië en Turkije. Als u in Zuidelijk Afrika een auto huurt is uw verzekering bij de huur inbegrepen.

Extra Sportuitrusting

U neemt een kostbare sportuitrusting mee naar uw vakantiebestemming, zoals bijvoorbeeld een dure golfset of een surfplank. Dan kunt u het verzekerde bedrag voor uw bagage uitbreiden met € 2.500,-.

Personal Service
Deze dekking verzekert SOS International persoonlijke hulp zoals bepaald in de ‘Aglemene Voorwaarden SOS Personal Service’.

Recreatiedekking Nederland
Als u een caravan of boot heeft binnen Nederland, dan wordt bijvoorbeeld de reis met, naar en van het recreatie-object tijdens het verblijf hierin gedekt. Van deze dekking zijn de rubrieken Ongevallen en Hulp & Huur Vervoermiddel uitgesloten.

Topdekking
Naast alle hierboven genoemde uitbreidingen kunt u er ook voor kiezen om u op topniveau te verzekeren tegen onvoorziene uitgaven. Met de Topdekking krijgt u - naast de uitbreidingen van uw keuze - echt de meest complete reisverzekering die u zich kunt wensen. Zo kunt u rekenen op:

• Hoger verzekerd bedrag voor uw bagage (€ 5.000,-)

• Vergoeding bagage tegen nieuwwaarde tot 2 jaar

• Hoger verzekerd bedrag telecommunicatiekosten (€ 150,-)

• Hoger verzekerd bedrag schade logiesverblijven (€ 500,-)

• Geneeskundige kosten voor huisdieren meeverzekerd (tot € 300,-)Klik hier om een verzekering af te sluiten.


Doorlopende Annuleringsverzekering

Polisvoorwaarden doorlopende annuleringsverzekering
Nederlanders behoren tot de meest reislustige volkeren ter wereld. We trekken erop uit wanneer wij maar willen. Vaak meerdere keren per jaar. Soms kort, soms lang. En het kán gebeuren dat een geboekte reis niet door kan gaan of voortijdig moet worden afgebroken. In zo’n geval wilt u liever niet opdraaien voor de – vooraf – gemaakte kosten. Gelukkig biedt de Doorlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche uitkomst. U bent in één keer verzekerd tegen de annuleringskosten van welke reis dan ook. Het hele jaar door, hoe vaak u ook met vakantie gaat.

 

Basisdekking Doorlopende Annuleringsverzekering
Een groot voordeel van de Doorlopende Annuleringsverzekering is dat deze geldt voor al uw vakanties. Dus ook voor 'last-minute' boekingen. Bovendien zijn niet alleen de kosten van de annulering zelf gedekt, maar ook de niet gebruikte reisdagen. Waar veel annuleringsverzekeringen slechts gelden tot aan het moment van vertrek, blijft de Doorlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche ook van kracht als u al bent gearriveerd op de plaats van bestemming. Als u uw vakantie noodgedwongen moet afbreken, worden de vakantiedagen die u daardoor moet missen ook vergoed! Verder zijn de financiële gevolgen van vertrek- of aankomstvertraging gedekt. Kortom, de Doorlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche is uiterst compleet.
Dus nog even in het kort:
 • Vergoeding van annuleringskosten
 • Vergoeding van niet gebruikte reisdagen
 • Vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging

Garantie-Annulering: nóg ruimere dekking!

Met de Garantie-Annulering gaan we nog een stap verder. Mocht u gedwongen zijn uw vakantie af te breken, dan wordt de hele reissom vergoed, ook als u maar een deel van de vakantie mist! En dat is een prettige extra zekerheid.

Bij zowel Annulering als bij de Garantie-Annulering kunt u kiezen voor hoeveel u uw reis wilt verzekeren. Standaard is uw reis verzekerd tot € 1.500,-. Is dit niet voldoende, dan kunt u kiezen voor een hoger verzekerd bedrag van € 3.500,-.

Uitbreidingen

De basisdekking bij de Annuleringsverzekeringen van de Europeesche is al heel compleet. Tóch zijn er nog diverse uitbreidingen en aanpassingen van uw polis mogelijk, waardoor u met nog minder zorgen kunt genieten van uw vakantie.
Waarnemer
U weet dat u uw reis met een gerust hart kunt annuleren wanneer er zich aan het thuisfront vervelende ontwikkelingen binnen de familie voordoen. Daarvoor bent u met de annuleringsverzekering van de Europeesche immers van alle zekerheid voorzien. Maar u bent ook verzekert als er iets gebeurt buiten de familiekring waardoor uw vakantie in gevaar komt. Bijvoorbeeld met

 • Degen die op uw huis en huisdieren past
 • Degene die uw zaken waarneemt tijdens uw vakantie
 • Een vriend of vriendin die plotseling ernstig ziek wordt

Ook dan biedt de Europeesche een oplossing. Voor slechts € 25,- premie per waarnemer kunt u iedereen meeverzekeren die u een reden kunnen geven vroegtijdig naar huis terug te gaan.

Samengestelde reis
Steeds meer mensen vinden het aantrekkelijk hun eigen vakantie samen te stellen. Een vakantie die uit losse onderdelen bestaat die afzonderlijk worden geboekt. Bijvoorbeeld door afzonderlijk ticket, vervoer en accommodatie te regelen. Het uitvallen van één of meer van deze onderdelen geeft geen recht om dan de totale reis te annuleren. Dit risico is wel extra te verzekeren door middel van de uitbreiding Samengestelde reis. Mocht een van de los geboekte onderdelen van uw vakantiereis dan uitvallen, waardoor u de hele reis moet annuleren, dan worden de annuleringskosten van alle onderdelen (behalve het onderdeel dat uitvalt) wel vergoed. Voor deze uitbreiding betaalt u € 25,- extra premie.

Een annuleringsverzekering is maatwerk
Er zijn allerlei redenen denkbaar waarom u een reis wilt kunnen annuleren. Stel: u boekt een reis voor een buitenlands concert van uw favoriete artiest. Voor uw vertrek blijkt dat het concert onverwacht niet doorgaat. Of u bent een fervent schaatsliefhebber en u hoort vlak vóór uw vertrek naar uw vakantieadres dat de Friese ijsmeesters de langverwachte Elfstedentocht aankondigen. Of u wordt opgeroepen voor dat tweede sollicitatiegesprek dat dan nét in uw vakantie valt en niet kan worden verzet. Stuk voor stuk redenen om uw reis af te blazen of uit te stellen. Ook voor dit maatwerk kunt u bij de Europeesche terecht.


Kent u onze Doorlopende Reisverzekering?
U houdt van gemak en trekt er graag meerdere keren per jaar op uit. Bekijk in dat geval eens de Doorlopende Reisverzekering. Bij deze verzekering kunt u namelijk kiezen voor verschillende annuleringsuitbreidingen. Eén keer afsluiten en u bent het hele jaar door zorgeloos verzekerd. Wel zo prettig, wel zo gemakkelijk. De Europeesche is immers niet voor niets dé specialist in al uw reis- en recreatieverzekeringen.Klik hier om uw doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten

Fotogalerij

Namibië!

 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief: