Route van het Seizoen

Fotoreis door Namibië: van rood tot rood
Namibië is een woestijnland. Eentonig voor de één, maar van een ongekende verscheidenheid voor de ander. Geen enkel gebied is uiteindelijk hetzelfde. Soms wordt het land gekleurd door wit, grijs en geel, elders juist weer door veel rood. De rode duinen van de Sossusvlei zijn een absolute fotografendroom. Scherpe silhouetten, dieprood zand en een strakblauwe lucht: zo kun je de Namib-woestijn bijna dagelijks aantreffen. Tijdens deze fotoreis door het zuiden van Namibië nemen we ruim de tijd voor dit natuurwonder. De Namib wordt voorafgegaan door de Naukluft, een gebied met graniet gebergte. Beide gebieden horen bij elkaar, zoals dag en nacht. Reden om de Naukluft niet overslaan.

In het zuiden van het Namib park, richting Lüderitz, hebben wilde paarden hun leefgebied gevonden. Met een gids gaan we op zoek naar deze dieren die aan de rand van de woestijn leven. Lüderitz aan de (koude) oceaan is interessant om de architectuur en om Kolmanskop, tegenwoordig een spookdorp onder zand. Ooit bloeide hier de diamantindustrie maar met het verdwijnen van de industrie is de het dorp in de loop der jaren ten prooi gevallen aan het oprukkende zand.

De Fish River Canyon ligt als een natuurmonument in het diepe zuiden van Namibië. Samen met een canyon in Ethopië wordt gestreden om de tweede of derde wereldplaats na de Grand Canyon. Het diepe zonlicht, de lange schaduwen en vooral ook de bijzondere vegetatie aan de Canyon Rim (westzijde) maken dit gebied tot een must voor fotografen.
Op weg naar de hoofdstad maken we nog "een draai" in de Kalahari. Hoewel de Kalahari als woestijn bekend staat, is de regenval eigenlijk net te hoog voor een officiële benaming als woestijn. Het maakt het gebied er niet minder bijzonder om; vooral de rode duinen zijn oogstrelend. En een aardig detail: het rood van de Kalahari is heel anders dan het rood van de Sossusvlei.


Dagprogramma
Dag 1: 25 april  .  Vertrek vanaf Frankfurt
Om 21.40 uur in de avond vertrekt uw vlucht per Air Namibia vanaf Frankfurt naar Windhoek. De rit naar Frankfurt kunt u per trein maken (NS HI Speed) die in Arnhem vertrekt. Dit is nog niet inbegrepen in de reissom. Als u deze via ons boekt, dan zijn de kosten € 110,00 per persoon voor een retourtje.
Het is ook mogelijk om te vliegen vanaf Amsterdam. Daar is een meerprijs aan verbonden van
€ 150,00. Op de heenweg heeft u in Frankfurt in dit geval een wachttijd van bijna 4 uur (vertrek 16.45 Amsterdam, aankomst 17.50). Op de terugweg heeft u ook een lange wachttijd namelijk bijna 5 uur.

Dag 2 en 3: 26 en 27 april  .  Naukluft/ Namib Desert  . circa 250 kilometer
Aankomst in Windhoek om 07.40. Voor een rondleiding door de stad hebben we de laatste dag van de reis tijd. Vandaag gaat de reis direct door via de Spreetshoogtepas. Deze mooie pas aan de rand van de Namib Naukluft bestaat uit granieten delen. Nadat we de pas hebben gezien gaan we door naar de farm waar we verblijven. Hier treft u klein wild zoals Zebra’s, Gemsbokken en Springbokken en kunt u prachtig wandelen. Op de avond van aankomst maken we een schilderachtige rit over het farmgebied welke wordt afgesloten met uw eerste zonsondergang van deze reis. De volgende dag maken we een halve dag excursie naar bronnen in de bergen waar u wederom geniet van prachtige vergezichten. Het resterende deel van de dag kunt u op eigen gelegenheid nog een wandeling maken bijvoorbeeld de korte wandeling van een half uurtje naar een mooie kokerboom.
We overnachten in Ababis Guestfarm op basis van ontbijt en diner.

Dag 4 en 5: 28 en 29 april  . Sossusvlei  .  circa 140 kilometer
De Sossusvlei is beslist een hoogtepunt in elke Namibië-reis. De rode zandduinen zijn fantastisch om te fotograferen. Vanaf uw vorige adres is het niet heel ver naar de Sossuvlei waar u op deze dag al naartoe gaat en de eerste foto’s van deze prachtige duinen kunt maken. Op de tweede dag maakt u een excursie naar de Sossusvlei en de Dead Vlei. ’s Avonds terug bij de lodge maakt u nog een sundowner trip op het eigen terrein van de Lodge.
We overnachten in Desert Camp op basis van ontbijt.

Dag 6, 7 en 8: 30 april, 1 en 2 mei   . Aus  .  circa 400 kilometer    
Op weg naar Aus, het gebied van de Wilde Paarden aan de zuidkant van de Namib Desert, gaan we een kijkje nemen in Duwisib Castle. In Aus blijven we drie nachten. De tweede dag gebruiken we voor een dagexcursie in de woestijn, op zoek naar de paarden. De derde dag maken we een excursie naar Lüderitz & Kolmanskop. Kolmanskop is grotendeels onder zand verdwenen – een speciale plaats om te fotograferen. Let op: day tour to horses en Luderitz omdraaien, zodat bezoek aan Luderitz niet op zondag valt. Is al kortgesloten met Piet van DHI
We overnachten in Desert Horse Inn op basis van ontbijt.

Dag 9 en 10: 3 en 4 mei  .  Fish River Canyon  . circa 200 kilometer

De Fish River Canyon strijdt samen met een Ethiopische Canyon om de tweede plaats van ’s wereld grootste canyon na de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Hoe dan ook, de canyon is een fascinerende kloof waar de Fish Rivier doorheen stroomt. De rode rotsen, de barre grond, de niet-alledaagse vegetatie, het zonlicht: voor fotografen is hier veel te beleven.
We overnachten in een lodge aan de Fish River Canyon Rim. Op de tweede dag maken we een dagexcursie naar de Fish River Canyon.
We overnachten in Fish River Lodge op basis van ontbijt en diner.

Dag 11 en 12: 5 en 6 mei  . Bagatelle Kalahari   .  circa 340 kilometer

In de Kalahari van Namibië ligt Bagatelle, te midden van rode en gele zandduinen die weer heel anders van kleur zijn dan in de Sossusvlei.
In samenwerking met het Cheetah conservation fund, verzorgt de ranch een aantal cheetah’s die naast de recreatie ruimte gehouden worden. De cheetah’s kunnen niet meer in het wild losgelaten worden en worden daarom de rest van hun leven hier verzorgd.
’s Morgens en ’s avonds kunt u meegaan op een ‘Nature drive’ waarbij verschillende diersoorten te zien zijn, evenals het unieke duinlandschap en de begroeiing. Deze gamedrives zijn facultatief te boeken, tegen meerprijs. Onder het genot van een drankje kunt u ’s avonds vanaf de rode duinen de ondergaande zon bewonderen.
We overnachten in Bagatelle Kalahari Game Ranch op basis van ontbijt en diner.

NB. Verblijf op dit adres is gebaseerd op de Garden Court Rooms. Voor andere kamertypes geldt een meerprijs:
• Strohbale Rooms € 40,00 per persoon per nacht
• Dune Chalets € 50,00 per persoon per nacht

Hoewel er drie kamertypes zijn hebben ze allemaal dezelfde standaarden gezien luxe en kwaliteit. De Garden Court Rooms zijn direct naast de Lodge gelegen en hebben hun eigen tuintje. De Strohbale kamers zijn gelegen tussen de duinen en de muren zijn van strobalen zoals de naam al doet vermoeden. De Dune Chalets zijn op palen gebouwd en staan bovenop de duinen met dus nog een mooier uitzicht.
Het grootste verschil tussen de Garden Court rooms en de andere twee is dat deze laatste twee een mooier uitzicht bieden. Een ander verschil is nog dat de Dune Chalets tevens een bad hebben.

Dag 13: 7 mei  .  Windhoek  .  circa 200 kilometer
De laatste dag besteden we in Windhoek waar we een stadstour zullen maken. Verblijf is in een prettig guesthouse met uitzicht.
We overnachten in Terra Africa op basis van ontbijt.

Dag 14: 8 mei  . Terugvlucht vanaf Windhoek
Vanavond vliegt u vanaf Windhoek wederom per Air Namibia terug naar Frankfurt. De vlucht vertrekt om 20.00 uur.

Dag 15 : 9 mei  .  Aankomst thuis
Aankomst Frankfurt om 05.55 en daarna per HI Speed naar Nederland (trein is wederom optioneel en kunt u extra bijboeken). Kiest u om te vliegen naar Amsterdam dan gaat de vlucht pas om 10.50 vanaf Frankfurt. Aankomst in Amsterdam is dan om 12.05.


Bijzonderheden Fotoreis Namibië 2011

 • Periode: 25 april – 9 mei
 • Duur: 15 dagen
 • Reissom: € 3.849,00 per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer
 • Toeslag enkelkamer: € 170,00 per persoon
 • Toeslag vlucht: Als u kiest voor een vlucht vanaf Amsterdam naar Frankfurt v.v.: € 150,00 p.p.

Toeslag: Brandstoftoeslag zoals nu bekend inbegrepen. Verhogingen en/of verlagingen zijn niet uit te sluiten. Indien de tax 2 % hoger of lager uitvalt, zullen wij u deze ofwel naberekenen ofwel terugbetalen


Meer informatie over deze groepsreis van Gemsbok Reizen?
Voor meer informatie over deze groepsreis met Willem Laros kunt u altijd contact opnemen met Gemsbok Reizen via info@gemsbok.nl / bel naar: 073 599 7283 of kijk op www.gemsbok.nl/fotoreis-namibie.html.

Fotogalerij

Namibië!

 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Interessante links